Ispanya'da Piyasa Degeri 29 Milyon Euro Olan Binden Fazla Dondurulmus Hayvan Ele Geçirildi

Ispanya’nin Valencia sehrinde düzenlenen operasyonla bir isadamina ait piyasa degeri 29 milyon euro olan bin 90 adet dondurulmus hayvan ele geçirildi. Yetkililer, 400’den fazla hayvanin koruma altindaki türlere ait oldugunu bildirdi.

Ispanya’nin Valencia sehrine bagli Betera kasabasinda Sivil Muhafizlari tarafindan yapilan operasyonda iki ayri depoda toplam bin 90 adet dondurulmus hayvan ele geçirildi. Söz konusu hayvanlardan 405’inin ise koruma altindaki türlere ait oldugu bildirildi.

Yetkililer, bir isadamina ait oldugu tespit edilen dondurulmus hayvan koleksiyonunun toplam degerinin 29 milyon euro oldugunu açikladi.

Operasyon ile Ispanya tarihinde koruma altindaki türlere ait en büyük dondurulmus hayvan koleksiyonunun ele geçirildigi bildirildi.

Ele geçirilen hayvanlar arasinda nesli tükenmis olan kivrik boynuzlu Oriks ile nesli tükenme tehlikesi altinda olan Addaks ve Bengal kaplani bulundugu belirtildi. Ele geçirilen diger dondurulmus hayvanlar arasinda çita, leopar, aslan, vasak, kutup ayisi, kar leopari, beyaz gergedanin yani sira 198 adet fildisi de bulunuyor.

Ispanya Sivil Muhafizlari operasyon sonucunda iki kisinin tutuklanarak haklarinda kaçakçilik ve dogal hayatin korunmasina karsi suç isleme süphesiyle sorusturma baslatildigini bildirdi.
Kaynak: İHA