Japonya Ukrayna'ya Yardim Malzemesi Gönderdi

Japonya hükümeti, aralarinda kursungeçirmez yelek ve kasklarin da bulundugu savunma ve yardim malzemelerini Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait bir nakliye uçagiyla Rusya tarafindan isgal edilen Ukrayna’ya gönderdi.

Japonya Ukrayna'ya Yardim Malzemesi Gönderdi
Rusya’nin Ukrayna’ya gerçeklestirdigi isgalin ardindan dünyadan destek yagan Ukrayna’ya bir yardim eli de Japonya’dan geldi. Japonya hükümeti, aralarinda kursungeçirmez yelek ve kasklarin da bulundugu savunma ve yardim malzemelerini Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait bir KC-767 tipi nakliye uçagi ile Ukrayna’ya gönderdi. Dün gece Japonya’nin Aichi eyaletindeki Komaki Hava Üssü’nden Ukrayna’nin sinir komsusu Polonya’ya hareket eden uçagin, kislik giysiler, ilkyardim ve gida malzemeleri de tasidigi ögrenildi. Japonya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan Ukrayna’ya yönelik malzeme desteginin sürecegini kaydedildi.

Japonya hükümet açiklamisti

Japonya Bas Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno geçtigimiz hafta yaptigi açiklamada, Ukrayna’ya kursun geçirmez yelekler, kislik giysiler, kasklar, çadirlar, gida maddeleri ve jeneratörler dahil olmak üzere yardim malzemesi saglayacaklarini duyurmustu. Yardimlarin SDF ve uluslararasi kuruluslar araciligiyla Ukrayna’ya ulastirilmasinin planlandigini belirten Matsuno, bu tür ölümcül olmayan teçhizatin Ukrayna’nin talebi üzerine ülkeye gönderilecegini ve kararin Japonya’nin pasifist anayasasi sinirlari içinde oldugunu da sözlerine eklemisti.
Kaynak: İHA