ASÜ Ögrencileri Bisikletlerle Dünyanin Etrafini 5 Kez Turladi

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) akilli bisiklet sistemine kayitli 12 bin 531 kisi toplamda 10 bin 341 saat bisiklet kullandi. Bir kisinin bir saatte ortalama 20 kilometre mesafe aldigi kabul edildiginde, kat edilen toplam mesafenin dünyanin ekvator çevresini 5 kez turlamaya denk oldugu görülüyor.

ASÜ Ögrencileri Bisikletlerle Dünyanin Etrafini 5 Kez Turladi
ASÜ’de bisiklet kullanici sayisi ve buna bagli olarak bisiklet kullanim süreleri her geçen gün artiyor. 2021-2022 güz döneminde Akilli Bisiklet Sistemine 2 bin 212 yeni kullanicinin daha kaydolmasiyla, toplam kullanici sayisi 12 bin 531’e yükseldi. Bu rakam, ASÜ ögrencilerinin yaklasik yüzde 60’ina denk geliyor. Öte yandan bu yil ASÜ’ye yerlesen ögrencilerin de yaklasik yüzde 50’si bisiklet sisteminin aktif kullanicisi oldu. Kullanici sayisinin artmasi ile kullanim süreleri ve bisikletle kat edilen mesafe de artis gösteriyor. Güz döneminde ASÜ’lüler 10 bin 341 saat bisiklet kullandi. Bir kisinin bir saatte ortalama 20 kilometre yol aldigi kabul edildiginde, kullanicilarin toplam kat ettigi mesafe 206 bin 820 kilometreye denk geliyor. Bu mesafe, dünyanin ekvator çevresinin 40 bin 75 kilometre uzunluga sahip oldugu bilgisiyle birlikte degerlendirildiginde, ASÜ ögrencileri, bisikletlerle dünyanin çevresini 5 kez turlamis oluyor. Bahsi geçen dönemde 8 farkli istasyondan yapilan kiralama islem sayisinin 26 bin 995 adede yükseldigi de görülüyor.

15 kilometre uzunlugunda bisiklet yoluna ve özel bisiklet sürme sahasina (velodrom) sahip olan ASÜ’de, bisikletli ulasimi gelistirmeye dair çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA