Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Açiklamasi 'Rusya'nin Cüretkarligi Yaptirimlarin Yeterli Olmadigini Gösteriyor'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Bati tarafindan Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptirimlara ragmen Rusya’nin bundan ders çikarmadigini savunurken, Hiristiyanlar için kutsal bir gün olan Pazar gününde Ukraynalilarin kendilerine yapilan saldirilari affetmeyecegini belirterek, "Topraklarimiza düsen 500 roketi affetmeyecegiz" dedi.

Ukrayna Devlet Baskani Vadimdir Zelenskiy, Rusya’nin kendi topraklarina saldirilarinin 11. gününde yine Ukrayna halkina seslendi. Pazar gününün Hiristiyanlar için kutsal bir gün oldugunu belirten Zelenskiy, "Bugün tüm insanlardan ve tanridan af diledigimiz gün. Ama bugünü bazi insanlar hatirlamadi" ifadelerini kullandi. Bugüne ragmen Ukraynalilarin kendilerine yapilan saldirilari affetmeyecegini vurgulayan Zelenskiy, "Affedilmeyecegiz! Yikilan evlerimiz için affetmeyecegiz. Topraklarimiza düsen 500 roketi affetmeyecegiz. Silahsiz insanlarin kursunlanmasini affetmeyecegiz. Yüzlerce magduru, binlerce aciyi affetmeyecegiz ve Tanri bugün, yarin ve hiçbir zaman affetmeyecek! Affetmek yerine kiyamet kopacak. Bundan eminim" dedi.

"Rusya’nin cüretkarligi yaptirimlarin yeterli olmadigini gösteriyor"

Rusya’nin ülkesinde insanlik suçu isledigini ve Lahey’de yargilanmasi için basvuru yaptiklarini hatirlatan Zelenskiy, "Henüz hiçbir dünya liderinden, hiçbir Batili politikacidan bu duyuruya bir tepki duymadim. Saldiriyi kimin planladigini en yukaridan asagiya kadar biliyoruz. Her seyi biliyoruz ve hiçbir seyi affetmeyecegiz. Mahkeme seni bekliyor" ifadelerini kaydetti.

Ayrica Rusya’nin yaptirimlardan bir ders çikarmadigina dikkat çeken Zelenskiy, "Saldirganin cüretkarligi, Bati’nin Rusya’ya yönelik yaptirimlarin yeterli olmadigini, çünkü anlamadiklarini, hissetmediklerini, dünyanin gerçekten kararli oldugunu, dünyanin gerçekten bu savasi durdurmak istedigini görmediklerinin açik bir isaretidir" seklinde konustu.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy sözlerinin devaminda Ukrayna’da, Rus ordusuna karsi direnen tüm kentlerin isimlerini ve Belediye Baskanlari’ni sayarak her birine tesekkür etti. Zelenskiy ayrica Ukrayna’da direnislerine devam eden kentler için, "Kahraman kent" ünvani verildigini de duyurdu.
Kaynak: İHA