Türkiye'nin Odessa Baskonsoloslugu'ndan, Ukrayna'da Mahsur Kalan Türk Tir Soförlerine Gida Yardimi

Türkiye’nin Odessa Baskonsoloslugu tarafindan, Ukrayna’da mahsur kalan 82 Türk tir soförüne yardim eli uzatilarak yiyecek ve içecek yardiminda bulunuldu.

Türkiye'nin Odessa Baskonsoloslugu'ndan, Ukrayna'da Mahsur Kalan Türk Tir Soförlerine Gida Yardimi
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari araliksiz devam ederken, çatismalar nedeniyle Ukrayna’da yaklasik 10 gündür mahsur kalan 82 Türk tir soförüne Türkiye’nin Odessa Baskonsoloslugu’ndan yardim eli geldi. Baskonsolosluk tarafindan, günlerdir sinir kapisinda bekleyislerini sürdüren tir soförlerine yiyecek ve içecek yardiminda bulunuldu.

"Sinirdan geçislerde yüklü araçlara izin vermiyorlar"

Ukrayna’da sinir kapisinda yasadiklari duruma tepki gösteren tir soförleri ise, baslarindan geçenleri ifade ederek Türkiye’nin Odessa Baskonsoloslugu’ndan gelen yardimlar için tesekkürlerini iletti. Sinirda mahsur kalan bir soför yatigi açiklamada, "Sinirdan geçislerde yüklü araçlara izin vermiyorlar. Burada 7-8 gündür yatan araçlarimiz var. Sadece bos araçlari istiyorlar. Ne ileri gönderiyor ne geriye gönderiyor. Tampon bölgesinde su an yüklü araçlari bekletiyorlar. Ben 2 gündür buradayim. Yardimlar için Allah razi olsun" ifadelerini kullandi.

"Mallarimiz artik çürümeye basladi"

Sinirda mahsur kalan tir soförleri arasinda yer alan Hakan Pilati ise yaptigi açiklamada, yaklasik 10 gündür Ukrayna’da olduklarini ve tasidiklari mallarin artik tirlarda çürümeye basladigini belirterek, Türk yetkililerden yardim istedi. Pilati, "Mandalina ve limon yüklüyüm. Su an çok arkadasimiz zor durumda. Bir an önce mallarimizi bozulmadan Türkiye’ye ulastirmak istiyoruz. Yaklasik 10 gündür Ukrayna sinirlari içindeyiz, 4 gündür de siradayiz. Kaç günde geçecegimizde belli degil. Mallarimiz artik çürümeye basladi.

Devletimizden sadece sunu rica ediyoruz. Bir an önce Türkiye’ye gitmek istiyoruz" dedi.

"10 gündür bekleyen soförler var "

Bir diger tir soförü Ramazan Demir ise, içinde bulunduklari zor durumu aktararak, Baskonsolosluk tarafindan kendilerine gönderilen yardimlar için tesekkürlerini iletti. Demir, "Bazi arkadaslarimiz 1 hafta 10 gündür bu kuyruktalar. En kisa zamanda konsoloslugumuzun ve Türkiye’nin bizi kurtarmasini istiyoruz. Yardimlar geliyor Allah razi olsun. Dün aksamda 12’de bize yardim geldi. Soför arkadaslar olarak hepinize çok tesekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA