Kiev Bölgesi Valisi Oleksiy Kuleba Açiklamasi 'Çeçenistan Cumhurbaskani Kadirov'un Askerleri Akil Hastalarini Rehin Aldi'

Ukrayna’nin Kiev Bölgesi Valisi Oleksiy Kuleba, Çeçenistan Cumhurbaskani Ramazan Kadirov tarafindan Ukrayna’ya gönderilen askerlerin, ülkenin Kiev bölgesinde yer alan Borodyanka kentindeki bir ruh ve sinir hastaliklari hastanesini ele geçirerek, içerdeki akil hastalarini ve hastane personellerini rehin aldigini duyurdu.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik gerçeklestirdigi saldirilara destek veren Çeçenistan Cumhurbaskani Ramazan Kadirov’un askerleri Ukrayna’da bir ruh ve sinir hastaliklari hastanesine baskin düzenledi.

Kiev Valisi Oleksiy Kuleba konuya iliskilin yaptigi açiklamada, Rus ordusuna bagli Kadirov birliklerinin Ukrayna’nin Kiev bölgesindeki Borodyanka kentinde yer alan bir ruh ve sinir hastaliklari hastanesine ele geçirdiklerini ve hastanenin etrafina mayin döseyerek, o bölgeden Ukrayna ordusuna topçu atislari yaptiklarini duyurdu. Vali Kuleba açiklamasinda, düsmanlarinin sivillerin arkasina saklandigina dikkat çekerek, "Borodyanka kentinden aldigimiz bilgilere göre Kadirov’un askerlerinin ruh ve sinir hastaliklari hastanesine girip içerdekileri rehin aldigini ögrendik. Hastanenin etrafina mayin dösedikten sonra oradan Ukrayna askerlerinin üzerine topçu atislari gerçeklestiriyorlar. Hastanede, 100’ü yatili, 500 civarinda hasta mevcut. Personeller ve hastalar isgalcilerin elinde. Düsman, çocuklarin ve hastalarin arkasina saklaniyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA