Üsküdar'da '2. Minyatür Yarismasi Sergisi' Sanatseverlerle Bulustu

Üsküdar Belediyesi tarafindan, ikincisi gerçeklestirilen ’Minyatür Yarismasi Sergisi’ Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’in katilimiyla sanatseverlere kapilarini açti. Yarismada dereceye giren eserlerin sanatçilarina ödülleri verildi.

Üsküdar'da '2. Minyatür Yarismasi Sergisi' Sanatseverlerle Bulustu
Üsküdar Belediyesi ev sahipliginde Nevmekan Baglarbasi’nda ‘2. Minyatür Yarismasi Sergisi’ açilisi dün gerçeklesti. Üsküdar Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen 2. Üsküdar Minyatür Yarismasi’nin, Üsküdar kültürünü ve Üsküdar’da yasami, Üsküdar’a dair motifler ile ortaya koymasi hedeflendi.

Geçmisten günümüze önemli bir sanat merkezi olan Üsküdar’a ait zengin kültürel ve tarih birikimi gelenekli sanatlardan olan minyatür araciligiyla ortaya koyulan birbirinden essiz eserler kiyasiya yaristi. Vatandaslar sergiye yogun ilgi gösterdi. Sergi, kurdele kesimi ve hediyelerin takdim edilmesinin ardindan sanatseverlere kapilarini açti.

Birbirinden essiz eserler yaristi, dereceye giren eserlere ödül yagdi

Üsküdar Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen 2. Minyatür Yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarismada, birinci olan Gülsen Eryüksel’e 20 bin TL, ikinci Gülsah Bayazit’a 15 bin TL, üçüncü Semra Sayitoglu’na ise 10 bin TL para ödülü verildi.

Mansiyon ödülü olarak ise 5 bin TL ödül verildi.

Etkinlikte açilisi yapan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Minyatür özel bir sanat, çok farkli bir sanatin önemli bir dali ve hiç vazgeçemedigimiz bizim medeniyetimizin, kültürümüzün, geleneklerimizin birbiriyle baglantili olmasi adina önemli bir vazifeyi, görevi de icra eden bir sanat dalidir. Bir perspektifi yoktur. Döneminin ressamidir, tiyatrocusudur, tiyatrosudur, sinemasidir. Adeta o dönemi bize anlatan önemli bir dilidir, o dönemin eseridir diyebiliriz. Dolayisiyla bu minyatür sanati Osmanli zamaninda uzun yillardan beri belirli dönemlerde ve belirli yerlerde, mekanlarda yasamistir. O mekanlardan birisi de Üsküdar’dir. Zaten Üsküdar’imiz gelenekli sanatlarin adeta yeridir, yurdudur, yatagidir” dedi.

Yarismada 2 defa üst üste birinci olan Gülsen Eryüksel ise, “Mutluyum. Bu sene ikinci kez Üsküdar Minyatür Yarismasi’nda birincilik aldim. 12 yil önce basladim bu sanata. Tabii gönül vermek lazim öncelikle. 2 yildir Üsküdar’i yasiyorum onu çalisirken. O yüzden mutluyum. Çok mutlu oldum, heyecanlandim. Bu sene geçen yilkinden çok daha heyecanliyim aslinda” seklinde konustu.

Kaynak: İHA