Oyunlarla Din Egitimini Sevdirecekler

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ögrencileri hazirladiklari materyallerle din egitimini daha zevkli ve anlasilabilir kilmayi hedefliyor. Egitim ögretim ortamini zenginlestiren materyaller sayesinde ögrencilerin kalici ve zevkli ögrenmeleri saglanacak.

Oyunlarla Din Egitimini Sevdirecekler
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü 3. sinif ögrencilerinin güz döneminde gördügü ‘Ögretim teknolojileri ve materyal tasarimi’ dersinde hazirladiklari dönem projelerinde hazirlanan materyaller gelecegin ögretmenlerine isik tutacak. Hazirlanan materyaller sayesinde ögrenmeyi zevkli ve kalici hale getirmek amaçlanirken, geri dönüstürülebilir atik malzemelerle hazirlanan materyaller kullanim kolayligi ve tasarimlariyla dikkat çekiyor. Fakülte binasinda sergilenen materyallerle ilkokul 4. sinif ve ortaokul ögrencilerine oyunlarla din derslerinin daha zevkli ve kalici bir sekilde ögretilmesi amaçlaniyor.

Ilahiyat Fakültesi 3. sinif ögrencileri hazirladiklari materyalleri sergiyi gezen misafirlerine anlatirken proje hakkinda bilgi veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Hacer Asik Ev, 3. sinif ögrencilerinin güz döneminde aldigi ögretim teknolojileri ve materyal tasarimi dersinin önemine dikkat çekti.

“Önemli olan gönüllere dokunarak din egitimini gerçeklestirmek”

Bölümde okuyan ögrencilerin her birinin din egitimcisi olacagina dikkat çeken Doç. Dr. Hacer Asik Ev, “Ögretim teknolojileri ve materyal tasarimi dersinin amaci bütün ögrencilerimiz gerek milli egitimde gerekse diyanette çalisacaklar ve hangisinde çalisirlarsa çalissinlar din egitimcisi olacaklar. Bir din egitimcisi için önemli olan da gönüllere dokunarak din egitimini gerçeklestirmek. Yalnizca zihinsel yönü bilgilendirme yetmiyor. Duyarliligin, duyussal yönün gelistirilmesi de önemli. Ayrica Sevgili Peygamberimizin ‘Kolaylastirin, zorlastirmayin, nefret ettirmeyin, sevdirin’ hadisi dogrultusunda da aslina biz bu materyalleri gerçeklestirdik. Ögrenciler severek din egitimini ögrenmis olacaklar. Burada 3. Sinif ögrencilerimizin emegiyle gerçeklestirilmis bir sergi. 4 saatlik bir ders. 2 saati teorik 2 saati uygulamalidir. Bu uygulama kisminda buradaki çalismalari dönem projesi olarak gelistirdiler bu materyallerin her birini” seklinde konustu.

Kaynak: İHA