Ilçe Belediyesi Köydeki Çöpleri Toplamak Için 'Davetiye' Bekliyor

Mardin’de Yesilli Belediyesi’nin Dereyani köyündeki temizlik ihmali hastaliklara davetiye çikarirken, defalarca kez talep edilen yol yapilmayinca çikan yanginda ormanin küle döndügü ileri sürüldü.

Ilçe Belediyesi Köydeki Çöpleri Toplamak Için 'Davetiye' Bekliyor
Yesilli ilçesine bagli Dereyani köyünde ilçe belediyesinin temizlik ihmali diz boyu. 836 nüfuslu Dereyani köyünün çöplerinin köy meydaninda biriktirilip, 20 günde bir yapilan çagri üzerine toplandigi iddia edildi. 20 evde kanalizasyon baglantisi bulunmadigi öne sürülen köyde, defalarca talep edildigi iddia edilen ulasim saglanmayinca geçen yil çikan yanginin söndürülemeyip bir ormanin yok oldugu da dile getirildi.



“Mahalleli 3 yildir kanalizasyon bekliyor”

Çöpleri biriktirip belediyeye haber verdiklerini söyleyen Dereyani Köyü Muhtari Sükrü Adibelli, “Biz çöpümüzü burada topluyoruz, belediyeye haber veriyoruz. Belediye, 15-20 günde bir haber verdigimizde gelip çöpleri götürüyor. Burasi Yesilli’nin bir mahallesi ve Yesilli’nin çöplerini nasil topluyorlarsa gelip burada da toplamalari lazim. Gelmek zorundalar ama iste gelmedikleri için biz kendimiz haber veriyoruz, çöpümüz birikmis gelin toplayin diyoruz. Bu çöplerden hastalik oluyor. Burada 20 tane ev kanalizasyonsuz. Talep ettik ama maalesef daha hiçbir sey yapilmadi. 3 seneden beri talep ediyoruz, daha da gelmedi” dedi.



“Yesilli Belediyesi çalinir diye köye konteynir vermedi”

Konteynir da istediklerini ama gelmedigini belirten Adibelli, “Ben muhtar oldugumdan beri çöp konteynirlari yok. Diyoruz ‘Bize bir yere toplayin’ diyorlar. Konteynirlari hurdacilar çalar diyorlar. Köyde konteynir yok ki gelip çalsinlar. 2 yildir konteyner istedik gelmedi. Talebimiz bu kanalizasyonun yapilmasidir. Haftada bir gün gelip çöplerimizi toplasalar, konteyner getirsinler. 4-5 yolumuz var. Gelip ölçümü yaptilar hala esekle, katirla bag bahçemize gidiyoruz. Müracaat ediyoruz yapmiyorlar” diye konustu.



“Geçen yil yangin çikti, ulasim olmadigi için orman kül oldu”

Yol da istediklerini vurgulayan Adibelli, “Geçen sene burada 6 kilometre ötede orman yandi. Ulasim olmadigi için müdahale yapilmadi. Orman Genel Müdürlügü’nün de haberi var bundan. ‘Yol açariz’ dedi hala yapilmadi. Eger yol olsaydi orman yanmazdi. Allah razi olsun jandarma bize yardim etti. Biz traktörlerimizle gidip o yangini söndürdük. Çünkü araba ile oraya ulasim yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA