Giysi Kumbaralarindan 15 Ton Ürün Ekonomiye Kazandirildi

Aksaray’da ihtiyaç fazlasi esyalarin tekrar ekonomiye kazandirilmasi ve ihtiyaç sahiplerine destek olunmasi amaciyla belediye tarafindan baslatilan giysi kumbaralari ile çok sayida ailenin ihtiyaci karsilanirken geri dönüsümden 15 ton ürün ekonomiye kazandirildi.

Giysi Kumbaralarindan 15 Ton Ürün Ekonomiye Kazandirildi
Aksaray Belediyesi, ülke genelinde baslatilan “Sifir Atik Projesi” kapsaminda çesitli projeler yürütüyor. Aksaray Belediyesi tarafindan yürütülen Sifir atik projesi kapsaminda hayata geçirilen çalismalardan biri olan “Giysi Kumbarasi Uygulamasi” ile ciddi oranda tasarruf saglandi. Sehir içerisinde 48 mahallede 257 farkli noktada bulunan giysi kumbaralarina vatandaslarin duyarlilik göstererek attiklari ihtiyaç fazlasi kiyafet, ayakkabi, kaban gibi ürünler belediye ekipleri tarafinda toplaniyor. Kullanilabilir durumda olan ürünler yikanarak, ütülenerek ve paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulastiriliyor. Kullanilmayacak durumda olanlar ise geri dönüsüme gönderilerek ekonomiye kazandiriliyor.

Giysi kumbaralarinda toplanan ürünler ile Aksaray Belediyesi yil içerisinde birçok ailenin ihtiyacini karsiladi. Kullanilabilir durumda olan ürünlerle ihtiyaç sahiplerine verilirken kullanilmaz durumda olan 15 ton üründe geri dönüsüme gönderilerek ekonomiye kazandirilmis olundu. Giysi kumbarasi uygulamalarina yogun ilgi gösteren vatandaslara Belediye Baskani Dr. Evren Dinçer, tesekkür etti. Baskan Dinçer, açiklamalarinin devaminda Aksaray halkinin bu konuda duyarli davrandigini dile getirdi.
Kaynak: İHA