Esenyurt'ta Mahallelinin Merdivenli Yangin Kurtarma Operasyonu

Esenyurt’ta 4 katli bir binada çikan yangin panige neden oldu. Çevredeki vatandaslar, bina sakinlerinin dumandan etkilenmemesi için merdivenli kurtarma operasyonu baslatirken, çocuklar camdan sarkitilarak disari çikartildi. Itfaiye ekiplerinin de gelmesiyle son bulan olay ise çevredeki vatandaslarin cep telefonu kameralarina yansidi.

Esenyurt'ta Mahallelinin Merdivenli Yangin Kurtarma Operasyonu
Olay, dün aksam saatlerinde Esenyurt Inönü Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre 4 katli bir binada bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Dumanlarin etrafa yayilmasiyla panige kapilan bina sakinleri camlara çikti. Durumu gören mahalleli ise merdivenli kurtarma operasyonu baslatti. Zemin kattaki isyerinin çatisina merdiven kuran vatandaslar, alt katlarda bulunan bina sakinlerini tahliye etmeye basladi.

Yangindan etkilenenleri birer birer disariya çikaran mahalleli, merdivene boyu yetmeyen çocuklari camdan sarkitilarak kurtardi. Daha sonrasinda ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri üst katlardaki vatandaslari da kurtararak, yangini kontrol altina aldi. Yürekleri agza getiren o kurtarma anlar ise çevredeki vatandaslarin cep telefonu kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA