Engin Sancak Açiklamasi 'Insaat Sektöründe Standartlarin Üzerine Çikmaliyiz'

Özellikle son dönemlerde dinamizmi ile dikkat çeken insaat sektörüne yatirimlarda bulunduklarini ifade eden Sancak Insaat Yönetim Kurulu Baskani Engin Sancak, “Daha iyisini yapabilmek için sermayeyi zorlamali ve yenilikçi çözümler ile standartlarin üzerine çikmaliyiz. Yeni enstrümanlar kullanmak, özellikle insaat sektörünün türbülans yasadigi dönemlerde markanin bu türbülanstan zararsiz çikmasini saglayacaktir” dedi.

Engin Sancak Açiklamasi 'Insaat Sektöründe Standartlarin Üzerine Çikmaliyiz'
Insaat sektörünün ülke ekonomisi adina önemli oldugunu, bu nedenle insaat sektörüne yapilan yatirimlarda ayaklari yere basan adimlar atilmasi gerektigini belirten Engin Sancak, standartlarin üzerine çikmanin öneminden bahsetti. Sancak, “Insaat sektörü farkli bilesenlerden meydana geliyor. Bu nedenle her bir bilesenin göz önünde tutulmasi, sektör bazinda yapilan yatirimlarin bu bilesenler üzerinden yapilmasi gerekiyor. Bu noktada standartlarin üzerine çikmanin çok önemli oldugunu söyleyebilirim. Her yeni projede yenilikçi çözümler kullanmanin degerli oldugunu düsünüyorum. Her projede Avrupa standartlarina uygunluk esas alinmali, yeni bir seyler deneyerek her projenin bir öncekinden çok daha gelismis olduguna emin olmaliyiz. Bu sayede hem marka degerini yükseltmis oluruz hem de insaat sektörünün çok daha farkli alanlar üzerinden genislemesini saglariz” dedi.



“Sermayeyi zorlayarak daha iyisini yapmaliyiz”

Var olan sermayenin üstüne çikmanin cesur ve akillica yatirimlar yapma konusunda önemli oldugunu ifade eden Engin Sancak, “Sermayeyi zorlamak, aslinda biraz da cesaret isi. Fakat bazen riskler, akillica yatirimlarin kapilarini aralar. Dolayisiyla proje için analizler yapmali, projenin gerektirdigi sermayeyi belirlemeli ve gerektiginde var olan sermayenin üzerine çikmaliyiz” diye konustu.



“Marka degerini yükseltmek önemli bir adim”

Her sektörde oldugu gibi insaat sektöründe de marka degerinin profesyonel çalismalar noktasinda bir hayli önemli oldugunu belirten Sancak, “Marka degerini yükseltmek için kurumsal çalismalar yapilmali. Açikçasi Sancak Insaat olarak sektördeki konumumuzun önemli ve degerli oldugunu düsünüyorum. Geçmiste hayata geçirdigimiz projelerin tamami, faaliyetlerimizin çok daha profesyonel bir zemin üzerinde ilerlemesini sagladi. Keza gelecekteki projelerimiz için de aynisini söyleyebilirim. Yönetim politikamiz, yaptigimiz önemli islerle degerini buldu. Markamiz, insanlar üzerinde güven duygusu olusturuyor. Güven, marka degerini belirleyen kriterler arasinda yer aliyor. Bu nedenle halihazirda çalismalarimiz oldukça degerli olmakla birlikte sektörde çok daha güçlü bir konum edinebilmek için çalismalarimizi çok daha profesyonel bir sekilde sürdürebilecegimizi söyleyebilirim” diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA