Ukrayna Savunma Bakani Reznikov Açiklamasi 'Erdogan'in Misafiri Olmak Onurdu'

Ukrayna Savunma Bakani Aleksey Reznikov, Rusya-Ukrayna arasindaki müzakereler için geldigi Istanbul’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in misafiri olmaktan büyük gurur duydugunu açikladi.

Ukrayna Savunma Bakani Reznikov Açiklamasi 'Erdogan'in Misafiri Olmak Onurdu'


Rusya-Ukrayna arasinda 28-30 Mart tarihleri arasinda Istanbul’da yapilan müzakerelerin ardindan Ukrayna Savunma Bakani Aleksey Reznikov açiklamalarda bulundu. Reznikov, Rusya-Ukrayna arasindaki müzakereler için geldigi Istanbul’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in misafiri olmaktan büyük gurur duydugunu açikladi.

Reznikov, “Bugün Istanbul’da Cumhurbaskani Erdogan’in misafiri olmaktan onur duydum. Görüsmede Ukrayna’ya verdikleri politik ve diplomatik destekten dolayi minnettarligimi ilettim. Cumhurbaskani’ni sivil Ukrayna halkina karsi Rusya’nin isledigi savas suçlari ve altyapi hasarlari konusunda bilgilendirdim. Mariupol’den öncelikle yaralilarin tahliyesini ve insani yardim konularini da ayrica ele aldik. En içten duygularimla Cumhurbaskani Erdogan’a ve tüm Türk halkina devletimize ve canini kurtararak vatanini birakmak zorunda kalip Rusya’nin Ukrayna karsisinda baslattigi savastan kaçip Türkiye’ye gelmek zorunda kalan insanlarimiza yapilan yardimlardan dolayi minnettarim” dedi.

Kaynak: İHA