Kurtulmus Açiklamasi 'Biz Insanlarin Ana Dillerinin Ana Sütü Kadar Helal Olduguna Inanan Bir Siyasi Harekatiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AK Parti’nin zihniyet devrimi yaparak büyük bir basari sagladigini belirterek, "Vesayet odaklariyla mücadele, vesayet odaklarinin bu ülkenin insanlarini birbirinden ayirmak için ortaya koydugu ayrimcilikla mücadele, bazi etnik kimlikler üzerinde mücadele yapan ve halki ayirmak isteyenlerin görüslerine karsi mücadelede fevkalade basarili olmustur. Biz, insanlarin ana dillerinin ana sütü kadar helal olduguna inana bir siyasi harekatiz." dedi.

Kurtulmus Açiklamasi 'Biz Insanlarin Ana Dillerinin Ana Sütü Kadar Helal Olduguna Inanan Bir Siyasi Harekatiz'


AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus ve beraberindeki heyet, Batman’daki programlarinin ardindan Diyarbakir’a gelerek Baglar Belediyesini ziyaret etti. Davul zurna esliginde Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu tarafindan karsilanan Kurtulmus, burada basina kapali toplanti gerçeklestirdi. Ardindan Kayapinar ilçesinde bir otelde partililerle ’Kurulusundan bugüne vefa bulusmasi’ konulu toplantiya katildi.

Kurtulmus’a toplantida Cumhurbaskani Basdanismani Gülsen Orhan, AK Parti Diyarbakir milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve eski milletvekili Mine Lök Beyaz ile AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammed Serif Aydin da eslik etti.

“AK Parti vesayet odaklarina karsi fevkalade basarili olmustur”

"AK Parti nerede basarili olmustur derseniz?" sorusunu dile getirip cevaplayan Kurtulmus, “Ben en basarili oldugu noktalardan birkaç tanesini ortaya koymak isterim. Yol yaparsiniz, köprü yaparsiniz, havaalani yaparsiniz, üniversiteler yaparsiniz, sehirleri abad edersiniz ama en önemlisi zihinleri degistirebilmektir. Özellikle zihniyet devriminin içerisinde bundan çok çekmis illerimizin basinda gelen Diyarbakir bu mirasa sahiptir. Bunlarin içerisinde vesayet odaklariyla mücadele, vesayet odaklarinin bu ülkenin insanlarini birbirinden ayirmak için ortaya koydugu ayrimcilikla mücadele, bazi etnik kimlikler üzerinde mücadele yapan ve halki ayirmak isteyenlerin görüslerine karsi mücadelede fevkalade basarili olmustur. Biz, insanlarin ana dillerinin ana sütü kadar helal olduguna inana bir siyasi harekatiz. Benim annem Türk oldugu için ana dili Türkçe, bu salondakilerin çogu Kürt oldugu için ana dilleri Kürtçe. Türkçe veya Kürtçe konusmak herhangi birimize nasil ayricalik saglamazsa herhangi bir kimseye de ayrimcilik vesilesi olarak asla kullanilamaz” dedi.



“2023, yeniden milletimiz ile olan sözlesmemizin yenileme dönemidir”

"Diyarbakir’daki eski cezaevinin dili olsa da konussa" diyen Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ana dillerinde konusuyorlar diye nasil haksizlik yapildigini hepimiz biliyoruz. Vesayetleri sistematik olarak ortadan kaldirmak AK Parti iktidari döneminde sizlere nasip oldu. Türkiye’de 15 Temmuz’da ortaya koyulan o direnisten sonra artik kimsenin darbe yapma imkani, kimsenin darbe yapacak niyeti ve takati kalmamistir. Elinde silah olanin sivil iradeye baglanmasi Türkiye’deki en önemli sistematik degisimlerden birisidir. Önümüzdeki süreçte çok büyük bir sorumluluk düsüyor. Allah’in izniyle 2023, yeniden milletimiz ile olan sözlesmemizin yenileme dönemidir. Millettin oylari ile Recep Tayyip Erdogan, sizlerin gayreti ile yeniden Türkiye Cumhurbaskani seçilecek. Ayni sekilde siyasetin daha rahat bir ortamda yapilmasi mümkün oldugu, Dogu ve Güneydogu Anadolu’da da ayrilik rüzgarlarini, ya da ayrilik fitnelerini ekenleri siyasetine karsi sizler milletimizle birlikte hareket ederek ayni sekilde parlamento seçimlerinde de büyük bir zaferi, büyük bir basariyi elde edeceksiniz. Insallah 2024 seçimlerinde de hem Diyarbakir’da hem bölgemizin tamaminda çok güzel bir seçim geçecek. 2024 yerel seçimlerinde de insallah güçlü bir sekilde milletin iradesi ile çikacagiz.”

Aksini düsünmek istemedikleri bir tablo oldugunu aktaran Kurtulmus, “Sundan dolayi. Bu 6+1 var ya bu masada her hangi bir konu hakkinda anlasamayacaklar. Tek anlastiklari sey parlamenter sisteme geri dönmek. Iyi de nasil döneceksin? Parlamento da çogunlugun yok. Halka referanduma gidecek. Halk referandumda bunu kabul edebilecek mi? Su an ki sistem sanki mesru bir sistem degilmis gibi konusuyorlar. Ama milletin oyuyla kabul edilmis mesru cumhurbaskanligi sistemi vardir. Milletimiz de ne istiyorsa basimiz, gözümüz üstünde yeri vardir. Simdi bunlar hangi konuda ne is yapacaklar. Örnegin, terör ile mücadelede CHP ile HDP’nin ortak noktasi nedir? Ya da IYI Parti ile HDP’nin ortak noktasi nedir? Ekonomide bu 6-7 parti nasil bir araya gelecek ortak bir politika izleyecekler?” seklinde konustu.

Kurtulmus, programdan sonra bir televizyon programina giderken, yarin da Diyarbakir’da programlari devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA