Sultangazi Belediyesi, 11 Yeni Kütüphanenin Açilisini Gerçeklestirdi

Sultangazi Belediyesi, tüm ilçe sakinlerini kitaplarla bulusturmak ve gençleri gelecege en iyi sekilde hazirlamak amaciyla, yapimini tamamladigi 5 Kitap Kafe ve 6 kütüphanenin açilisini düzenlenen törenle gerçeklestirdi. Açilista yazar Sitki Aslanhan’in gerçeklestirdigi söylesiye vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Sultangazi Belediyesi, ilçe sakinlerini kitaplarla bulusturmak ve gençleri gelece en iyi sekilde hazirlamak amaciyla yapimini tamamladigi 5 kitap kafe ve 6 kütüphanenin açilisini 58. Kütüphane Haftasinda gerçeklestirdi. Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun’un ev sahipliginde gerçeklesen törene AK Parti Sultangazi Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu, AK Parti Bagcilar Ilçe Baskani Rüstem Tüysüz, MHP Sultangazi Ilçe Baskani Yusuf Özel, BBP Sultangazi Ilçe Baskani Yakup Yilmaz, Sultangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Necati Tekbas ile birlikte yazar Sitki Aslanhan, meclis üyeleri, belediye baskan yardimcilari, muhtarlar, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Sultangazi Belediyesinin Ugur Mumcu Mahallesi’nde hazirladigi kitap kafede gerçeklesen tören renkli görüntüler olusturdu.

“30 yilda yapilamayan oklu 72 günde yaptik”

Törende katilimcilara hitap eden Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Biz bu gayretleri geldigimizden bu yana yürütüyoruz. Sunu ifade etmek isterim ki 2019 yilinda ilk göreve geldigimizde yaptigimiz ilk is Sultangazi’ye bir okul kazandirmakti. Herhangi bir asfalt, yol yapmak degildi. Ilk isimiz Yayla Mahallesine 19 derslikli bir okul kazandirmak oldu. Bu okul 30 yildir yapilamayan, çesitli problemleri olan orman alaninda kalmasindan dolayi hukuki sikintilari olan bir alandi, biz 30 yilda yapilamayan bu isi 72 günde yaptik. Bu gün o okulda bin 500’e yakin ögrencimiz çocuklarimiz egitim aliyorlar” dedi.



“Kitap kafe formati sadece Sultangazi’de var”

Egitime önem verdiklerini dile getirerek konusmasini sürdüren Baskan Dursun, “Egitime önem verdigimiz adina ilk isimize okulla basladik. Sonrasinda elbette birçok seyi sehre kazandirdik. Imarla ilgili bir çok sey sayabilirim, ama bu gün kültür ve sosyal alanda yaptigimiz islerin bir kaçina deginmek isterim. Basta kütüphanelerimizi görüyorsunuz, az degil 5 tane kitap kafe ve 6 tane de kütüphanemizle 3 yilda 11 tane kütüphaneyi sehre kazandirdik. 11 Kütüphanemizde her gün yaklasik bine yakin çocugumuz, gencimiz buralarda bulunup hayata hazirlaniyorlar. Kitap kafe formati sadece bizde var” diye konustu.



“3 yil içinde 11 tane kütüphane açtigimizi ifade etmek isterim”

"Egitimle birlikte kültüre önem veriyoruz" diyerek konusmasini sürdüren Baskan Dursun, "Kültürel yapinin gelismesi için de elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Çocuklarimizin, gençlerimizin, ebeveynlerimizin hayata daha güzel hazirlanmalari için onlarin istedigi her seyi Sultangazi’mizde bulabilmesi içinde gayretle çalisiyoruz. Bu kütüphanelerimizin her birinde yaklasik olarak 4 bin kitabimiz var. Digerlerinde de yaklasik 13-14 bin tane kitabimiz var. Ayni anda kitapla bulusulabilir. Ders çalisma alanlarimizi var, onlarin konforunu artiracak alanlarimiz var, belirli saatlerde çorba ve çay ikramlarimiz var. Her sey onlarin çok daha saglikli sekilde hayata hazirlanmalari için, özellikle liseye geçis, üniversiteye hazirlik yapan ögrencilerimizin daha iyi hazirlanmasi için ortamlar olusturmaya gayret ediyoruz. Hayat sadece sinavdan ibaret degil, hayata hazirlanmak için bu mekanlarda kitap okuyup, kültürümüzü derinlestirmeye ihtiyacimiz var. Bizde bu mekanlarda çocuklarimizin hayata daha iyi hazirlanmalari için gayret yürütüyoruz. 3 yil içinde 11 tane kütüphane açtigimizi ifade etmek isterim. Insallah bu yil içinde 3 tane daha kütüphaneye sultansehre kazandirmis olacagiz. Bir toplum egitimle, kültürle, sosyal faaliyetlerle ve bu alanda yapilan çalismalarla çok daha iyi hale gelebilir. Sadece egitim yetmez, biz bu alanda olmak için gayret ediyoruz, insallah bundan sonrada bu gayretimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA