Kurtulmus Açiklamasi 'Hendek Olaylarina Destek Vermeyen Batman Halkina Tesekkür Ediyorum'

BATMAN – Batman’da ‘Türkiye’yi Yarinlara Tasimak’ konulu konferansa katilan AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “Hendek olaylarina destek vermeyen Batman halkina tesekkür ediyorum" dedi.

Kurtulmus Açiklamasi 'Hendek Olaylarina Destek Vermeyen Batman Halkina Tesekkür Ediyorum'
AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus’u Batman Havalimaninda AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Il Baskani Akif Gür, Batman Valisi Hulusi Sahin, AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Merkez ilçe yöneticileri, belediye baskanlari, Il Kadin ve Gençlik Kollari üyeleri ile kalabalik partili grup karsiladi. Batman Üniversitesi tarafindan merkez kampüs konferans salonunda düzenlenen ‘Türkiye’yi Yarinlara Tasimak’ konulu konferansa katilan Kurtulmus ve beraberindekileri, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir ve akademisyenler karsiladi.

"Kökü olmayan köksüz olan milletlerin toplumlarin ayakta kalmasi mümkün degildir"

Ülkeyi yarina tasimaktan bahsettiklerini belirten Kurtulmus, "Gelecegi olmayan bir toplumun zaten bu gününün de abad olmasi mümkün degildir. Hep söyledigimiz bir sey var. Biz, kökü mazide olan atiyiz. Yani geçmise katilip kalmayan ama köklerini geçmisinden alan ve o kökler üzerinde ayaga kalkip yükselebilen ve gelecege dogru umutla yol alan bir milletiz. Böyle olmak mecburiyetindeyiz. Ne geçmisi kaldirip atabiliriz ve ne de geçmis yokmus gibi gelecege bakabiliriz. Bu laf güzel bir formülasyondur. Kökü mazide olan ati olmaktir. Kökü olmayan köksüz olan milletlerin toplumlarin ise ayakta kalmasi mümkün degildir ya da baskalarini taklit ederek baskalarina benzemeye çalisarak bu milletin ayakta durmasi asla mümkün degildir. Çünkü yine bize tabiatin ögrettigi bir sey var. ‘Her agaç kendi gövdesi üstünde yükselir.’ Baska bir agacin gövdesi üstünde yükselen hiçbir agaç yoktur. Dolayisiyla bu millet kendi kökleri üstünde yükselecek ve bu yükselisi saglayacak olan sizlersiniz, sizden sonraki nesiller olacaktir. Bu çerçevede toplumlarin ileriye dogru gitmesini gelismesini, güçlenmesini, büyümesini saglayan çok sayida mesele vardir. Ama benim burada sizlerle birkaç baslikta özetlemeye çalisacagim. Toplumlarin gelismesini saglayacak toplumsal gelisimin degisimin ilkeleri üzerinde durmak istiyorum. Degerli kardeslerim insanlarin nasil kaderi varsa toplumlarin da kaderi vardir. Insanlar istedikleri kadar çalissinlar çabalasinlar istedikleri kadar yani kendileri için önemli gördükleri seyleri yaparlarsa yapsinlar kendi kaderlerini tayin etme imkan ve ihtimalleri yoktur. Bes dakika sonramizin ne olacagini bilmiyoruz” dedi.



“Hendek olaylarina destek vermeyen Batman halkina tesekkür ediyorum”

Hendek olaylarinda Batman’in gösterdigi tavirdan dolayi Batman halkina tesekkür eden Kurtulmus, “Yakin zamanlarda da ne yazik ki, Dogu ve Güneydogu bölgesi olmak üzere burada da ayrilikçi bazi firiklerin kullanarak milletin arasina fitne tohumlari ekmek isteyenler hem de disaridan aldiklari bir takim desteklerle silahlarla lojistik desteklerle bu memleketin altini üstüne getirmeye çalistilar. Çok sükür burada Batman halkina saygilarimizi, sevgilerimi bir kez daha ifade ediyorum. Bu çukur eylemlerinin oldugu yerde zamanda Batman istisnaydi, Batman terör örgütlerine burada çukur kazarak, halka hayati zindan etmesine müsaade etmedi. Burada savas diliyle konusmanin, ötekilestirmenin insanlara hiçbir faydasi olmadigini, kitaplar boyu anlatmaya gerek yok. Türkiye’nin yakin tarihine baktigimiz zaman bunlari görüyoruz. Dolayisiyla bir baris ve kardeslik diliyle konusacagiz ve bütün dostlarimizi, arkadaslarimiza tekraren söylüyorum biz, tek tip insan degil, farkli farkli insanlar baris ve kardeslik dilini kullanabilen, ortak hedeflerde bulusabilen bir kitleyi olusturmak durumundayiz” dedi.

Konusmalarinin ardindan salonundaki katilimcilarin sorularini yanitlayan Kurtulmus, daha sonra STK temsilcileriyle bir araya gelmek için salondan ayrildi.
Kaynak: İHA