Ipekyolu Belediyesi'nin 2022 Vizyon Ve Projeleri Basina Tanitildi

Van’in Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, 2022 vizyon ve projeleri basina tanitti.

Ipekyolu Belediyesi'nin 2022 Vizyon Ve Projeleri Basina Tanitildi
Van Büyüksehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde ulusal ve yerel basin mensuplariyla bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, 2022 vizyon ve projelerini gazetecilerle paylasti. Belediyeye bagli baskan yardimcilari ve ilgili birim müdürlerinin de yer aldigi toplantida konusan Aydin, hizmet üretirken yapilan her yatirimda, destek, öngörü ve yapici elestirileriyle Van basininin önemli payi olduguna vurgu yapti. Hedeflerinin modern bir kent insa etmek oldugunu ifade eden Aydin, “Van, dogal ve tarihi degerleri ile ülkemizin en güzel sehirlerinden biri. Sehrimiz; iklimiyle, yetisen farkli tarim ürünleriyle, havasiyla, kültür çesitliligiyle yüksek bir potansiyele sahip. Biz de sehrimizdeki potansiyeli en üst seviyeye çikarmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Ilçemize yeni bir vizyon katacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Ilçemizi her anlamda modern bir kent yapmak en büyük hedefimiz. Bu konuda adimlarimizi süratle atiyoruz. Bu yil 7’den 70’e herkesin ihtiyaçlarini karsilayacak yatirimlar için ilçemize vizyon katacak projeleri hayata geçiriyoruz. Ipekyolu Belediyesi olarak hayata geçirecegimiz birbirinden güçlü sosyal ve kültürel yatirimlarla yeni bir cazibe merkezi olusturmaya çalisiyoruz. Van Gölü kiyisina kurulacak olan yesil kusak projesi ve sahil bandindan, 2 bin kisilik spor kompleksine, halk kütüphanesinden evlendirme salonuna, bilim merkezine kadar birçok proje ile ilçenin hayat standartlarini ileriye tasimayi hedefliyoruz” dedi.

Bölgenin ilk çevreci bilim merkezini kuracaklarinin müjdesini veren Aydin, “Serefiye Mahallesinde 2 bin 200 metrekarelik alana çevreci bilim merkezi kuruyoruz. Bu merkezde metal, ahsap ve boya atölyeleri, 50 kisilik planetaryum (gezegenevi), bin 300 metrekarelik deney ve simülasyon salonu, 150 metrekarelik dijital kütüphane, 100 metrekarelik çok amaçli salon ve 2 adet bilim laboratuvari yer alacak” ifadelerini kullandi.

Sporu ve sporcuyu her daim desteklediklerini ve bu çerçevede ilçeye 2 bin kisilik spor salonunu kazandiracaklarini bildiren Aydin, “Vali Mithat Bey Mahallesinde 5 bin 200 metrekarelik alan üzerine iki katli olarak insa edilecek spor salonundan toplamda 2 bin kisi faydalanabilecek. Projemizde bir adet 2 bin seyircili spor salonu, bir adet yan saha yer alacak. Ayrica 5 adet antrenman salonu ile boks, tenis, güres gibi ferdi spor alanlarimiz ile 230 araçlik otopark ve 4 bin metrekarelik yesil alan olacak. Bunun yaninda yine kapali spor salonunun yani sira 8 kulvarli pist ile bin kisilik yari kapali tribünü vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Böylece ilçemizde spora ilgi duyan gençlerimize kendilerini gelistirebilmeleri yönünde büyük bir imkan sunmus olacagiz. Sportif aktivitelerin kesintisiz yapilacagi bu alanlarda 7’den 70’e tüm hemsehrilerimiz faydalanabilecek. Bu projenin içerisinde ise 8 kulvarli atletizm pisti, 1 adet sirikla atlama alani, 2 adet uzun 3 adim atlama alani, 2 adet disk ve çekiç atma alani, 2 adet gülle atma alani, 1 adet su engelli atlama alani, 1 adet cirit atma alani ve bin koltuklu tribün yer alacak” diye konustu.

2022 yilinda her yasa hitap eden projelerin hayata geçirilecegine vurgu yapan Aydin, sözlerini söyle sürdürdü:

“Van’a gelecek olan yerli ve yabanci turistlerin çekim merkezi olacak proje içerisinde bisiklet, kosu ve yürüyüs yollari, piknik ve dinlenme alanlari, futbol, voleybol, basketbol, tenis sahalari gibi çok amaçli spor sahalari, konser alani, kaykay pisti, macera parkuru ve çocuk oyun alani, satranç oyun alanlari, kafe ve restoranlar olacak. Bunun yaninda ‘Sahil Bandi Yesil Kusak’ projesinin içinde organik ürün pazari yer alacak. Konser sergi ve festivallere de ev sahipligi yapacak alanda modern kent donatlari ile aydinlatma sistemleri kullanilacak. Engelsiz dis mekan spor aletlerinin yani sira çocuk eglence alanlari ve at parkuru ile bu proje her yastan vatandasimiza hizmet edecek. Yine Esenler Mahallesinde toplam bin 623 metrekarelik alan üzerine kurulacak olan 3 katli kütüphane için çalismalarimiz hiz kazaniyor. Içerisinde kafeterya, engelli salonu, robotik kodlama, idari bilimler, bilgisayar, internet odalari, fuaye, sergi alanlari, fitnes salonu, çocuk oyun alanlari, cep sinema, çocuk aktivite alani, masal dinleme alani, bebek kütüphanesi, derslikler ve 300 kisilik konferans salonu ile tüm ögrenciler için de bir egitim merkezi olacak nitelikte bir kütüphane planlandi. Ilçe sinirlarimizdaki mahallemizde etüt merkezleri ve spor merkezleri hizmete sunulacak. Yine evlendirme sarayi kiradan kurtuluyor. Ipekyolu bir anlamda sehrin kalbi konumunda. Ticaretin ve sosyal hayatin en yogun yasandigi yer Ipekyolu ilçemiz. Kent merkezinde her gün onlarca kisi dünya evine giriyor. Evlendirme hizmetlerimizi kiraladigimiz bir alanda veriyoruz. Bu özel günler için Serefiye Mahallesi’nde 2 katli 465 metrekarelik alan üzerine yaklasik 150 kisilik nikah salonu yapmayi planladik. Bunun yaninda Sinif Atik Getirme Merkezi, Ipekevler Hobi Binasi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, 7D Sinema ve Similasyon Merkezi, Sehitler Aniti, Flamingo Kafe ve Flamingo Parki, Hatuniye ve Selimbey Parki halkimizin hizmetine sunulacaktir.”
Kaynak: İHA