Amasya'da Meslektasini Darp Ettigi Iddia Edilen Profesör Konustu Açiklamasi

Amasya Üniversitesi Tip Fakültesi’nde tartistigi Dr. Ögretim Üyesi Ercan Kahraman’i darp ettigi iddia edilen Prof. Dr. Hamit Serdar Basbug, "Birbirimize fiziki olarak temas ettik. Tek tarafli bir darp olmadi. Benim de dirsegimde ve parmagimda kirik var. Bir arbede oldu" dedi.



Amasya Üniversitesi Tip Fakültesi Dekanlik binasinda Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Hamit Serdar Basbug ile Dr. Ögretim Üyesi Ercan Kahraman arasinda çikan tartisma kavgaya dönüstü. Kavgada Kahraman’in burnu kirildi, Basbug’un ise parmaginda kirik olustu.

Özür diledi

Meslektasi ile arasinda yasanan olayla ilgili konusan Prof. Dr. Basbug, anlatilanlarin gerçegi yansitmadigini ve böyle bir olay yasandigi için çok üzgün oldugunu belirterek kamuoyundan özür diledi. Kahraman’in bugün saat 11.00’de odasina geldigini belirten Basbug, “Beni bir takim seylerle itham etmeye basladi.

Daha sonra kendisi odadan ayrilirken benim kapimi son gücüyle çarpti. Ben de arkasindan çiktim. Daha sonra birbirimize fiziki olarak temas ettik. Tek tarafli bir darp olmadi. Benim de dirsegimde ve parmagimda kirik var. Bir arbede oldu. Beraber merdivenden yuvarlandik” diye konustu.



"Bir kaza gibi düsünmek lazim"

Kendisinin de 10 günlük is göremez raporu aldigini aktaran Basbug, “Ben buraya Amasya halkina hizmet etmek için geldim. Buraya geleli 30 gün oldu. 30 gündür Ercan Bey’in mobbingine maruz kaldim. Doktora siddetin bu kadar ayyuka çiktigi bir dönemde doktorlarin kendi arasinda bu sekilde bir kavga olmasi da tabii ki hos degil. Ben bunu önemsiyorum. Böyle bir sey oldu. Bir kaza gibi düsünmek lazim. Kendisine de geçmis olsun” seklinde konustu.



Saglikta siddet olaylariyla ilgili olarak sosyal medya hesabindan yaptigi “Ciddi önerimdir. Hekimlere silah tasima ruhsati verilsin, hekime siddet aninda biter. Kimse polise kafa tutamiyor, neden, çünkü silahi var” paylasimiyla ilgili de konusan Basbug, “Sosyal medya paylasimiyla ilgili insanlari yargilamamak lazim. Bence sosyal medyada insanlar içinden geldigi gibi konusabilmeli. Bu bir fikirdi. Fikir verilir. Karsidan da fikirler gelir. O twitin bu olayla hiçbir alakasi yok. Ben o twitte kimseyi siddete özendirmiyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA