Ukrayna, 4 Mart'ta Rusya'da Sikiyönetim Ilan Edilecegini Iddia Etti

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Rusya’da 4 Mart tarihinde sikiyönetim ilan edilecegini iddia etti.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 8‘inci gününde devam ederken, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukraine 24 kanalinda katildigi bir programda Rusya ile ilgili çarpici bir iddia ortaya atti. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in 4 Mart tarihinde ülke genelinde sikiyönetim ilan edecegini iddia eden Danilov, "Ilk olarak Rusya Federasyonu’nda 4 Mart itibariyle sikiyönetim ilan edilecegine yönelik istihbarat verileri mevcut. Moskova ve St. Petersburg’u düsünemiyorum bile. Rusya’da neler olup bittigini gördükleri için buna tepki verecekler" ifadelerini kullandi.

Ülkenin yüzde 95’i Milliyetçi

Putin’in Ukrayna saldirilarina anlam veremedigini söyleyen Danilov, "Huzurlu sehirlerimizi bombalamak, Harkov’u bombalamak, tarihi kentleti bombalamak, çocuklari öldürmek. Tüm bunlari neden yapiyor anlamiyorum" dedi.

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov’un, Rusya’nin asil amacinin ülkeyi milliyetçilerden temizlemek ifadelerine karsilik veren Danilov, "O halde ülkede yasayan vatandaslarimizin yüzde 95’ini öldürmeleri gerektigini söylemeliyim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA