Romanya'da Helikopter Düstü Açiklamasi 5 Ölü

BÜKRES Romanya’da radardan kaybolan savas uçagini aramak için havalanan helikopterin düsmesi sonucu 5 kisi hayatinikaybetti.

Romanya’da hava devriye görevi gerçeklestiren 86. Hava Üssü’ne ait bir MiG 21 LanceR tipi savas uçaginin uçaginin Cogealac ile Gura Dobrogei arasindaki bölgede yerel saat ile 20.03’de radardan kayboldugunu duyuulrdu. Uçagi aramak için görevlendirilen IAR-330 Puma tipi kurtarma helikopterininde uçagin düstügü muhtemel bölgeye gittigi sirada düstügü ve helikopterde bulunan 5 mürettebatin hayatini kaybettigi açiklandi. Radardan kaybolan savas uçaginin durumu ise henüz netlik kazanmadi.

Romanya Milli Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Olumsuz hava kosullari bildiren MiG 21 LanceR tipi uçagin pilotuna geri dönmesi emredildi. Uçak geri dönüs sirasinda radardan kayboldu. 2 Mart Çarsamba günü saat 20.21 siralarinda Mig 21 LanceR uçaginin arama kurtarma görevi için havalanan IAR 330-Puma helikopteri de 20.44 ‘de radardan kayboldu. Helikopterin, havaalanindan yaklasik 11 kilometre uzakliktaki Gura Dobrogei bölgesinde düstügü anlasildi. Helikopterdeki 5 mürettebat yasamini yitirdi. Radardan kaybolan uçagin durumu ise henüz bilinmiyor” denildi.
Kaynak: İHA