Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan'dan 'Ek Gösterge' Açiklamasi

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, 3600 ek gösterge sisteminin yeniden ele alinmasini istedi.

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan'dan 'Ek Gösterge' Açiklamasi
Büro Memur-Sen Bölge Toplantisi Nevsehir’de yapildi. Toplantiya, Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan ve yönetim kurulu üyelerinin yani sira Nevsehir, Kirsehir, Yozgat, Aksaray, Nigde, Kayseri, Sivas, Çorum ve Karaman Büro Memur-Sen sube baskanlari ve yönetim kurulu üyeleri katildi.



"Yardimci hizmetler sinifina da ek gösterge verilmeli”

Toplantida konusan Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, kamuda ek gösterge sisteminin yeniden ele alinmasini talep ederek, ”Mutlaka ek hizmetleri sinifina bir ek gösterge tanimlanmali. Bu anlamda ise buradan baslanmali. Yardimci hizmetler sinifina da ek gösterge verilerek yine kamuda dört yillik üniversite mezunu olan ve birinci dereceye gelmis bütün memur arkadaslarimiza 3600 ek gösterge verilmeli. 3600 ek göstergesi olan kamu görevlilerine de kademeli olarak ek göstergeleri artirilmali” diye konustu.

Sistemin komple ele alinarak unvanlar arasinda, makamlar gözetilerek yeniden düzenlenmesini istediklerini anlatan Yazgan, “Yeni bir skala sistemi ortaya konmali. Olaya böyle bakilmali. Bölge toplantilariyla Türkiye’de on bölgede, bu hem sözlesmelilere kadro hem de ek gösterge sistemi ile alakali istisarelerde bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de biliyorsunuz 16 Mart tarihinde Çalisma Bakanligiyla bir görüsme gerçeklesecek. Daha dogrusu 3600 ek gösterge ile alakali bir toplanti yapilacak. Bu toplantiya ön hazirlik olarak Ankara’da bütün sube baskanlarimizi bütün Türkiye’deki teskilatimizi topluyoruz ve büro hizmet kolundaki ek gösterge sistemi ile alakali bir istisare yapacagiz. Burada büro hizmet kolunda yer alan 52 tane kurum var. Bunlardan sekiz tanesi bakanlik. Bunlarin büyük bir kismi da genel idari hizmetler sinifinda olan arkadaslarimiz” seklinde konustu.



Baskan Yazgan, düzenleme içerisinde genel hizmetler sinifina özel bir parantez açilmasini talep ettiklerini de ekledi.
Kaynak: İHA