Yarali Akdeniz Fok'u Kurtarilamadi

Dünya genelinde 600-700, Türkiye kiyilarinda ise yaklasik 10 bireyin bulundugu, nesli tehlike altinda olmasi nedeniyle koruma altindaki Akdeniz foku 28 Mart’ta Milas Ören Türkevleri sahilinde yarali olarak bulunmustu.

Yarali Akdeniz Fok'u Kurtarilamadi
Ören Sahil Güvenlik ve Emniyet Timlerinden Akdeniz Koruma Dernegine gelen ihbarda Ören Türkevleri sahilinde karaya vurmus yarali bir Akdeniz foku oldugunu, durumunun agir oldugu ve kasitli sekilde yaralandigi tahmin edilen Akdeniz Fok’u Doga Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlügü yetkilileri tarafindan tedavi altina alindi.

Akdeniz Koruma Derneginden yapilan açiklamada, “Yapilan nekropside genç erkek birey oldugu tespit edilen Akdeniz fokunun atesli silah ile yaralandigi belirlendi. Akdeniz’de kritik derecede tehlike altinda olarak degerlendirilen Akdeniz fokunun türünün her bir bireyi neslin devami için kritik öneme sahip. Akdeniz Koruma Dernegi olarak bu nadir canlinin korunmasi için yetkililerle is birligi içinde çalisma halindeyiz. Ayrica türün önemine yönelik bilinçlendirme çalismalarimizi aktif olarak devam ettiriyoruz” denildi.
Kaynak: İHA