Vali Esi, Türkiye'nin Ilk Bebek Kütüphanesinde Çocuklar Için Masal Okudu

Karabük’te açilan Türkiye’nin ilk bebek kütüphanesinde Vali Fuat Gürel’in esi Özlem Aras Gürel, 58. Kütüphane Haftasi etkinlikleri dolayisiyla çocuklara masal okudu.

Vali Esi, Türkiye'nin Ilk Bebek Kütüphanesinde Çocuklar Için Masal Okudu
Ülke genelinde "Kütüphanede Hayat Var" sloganiyla düzenlenen 58. Kütüphane Haftasi etkinlikleri Zübeyde Hanim Il Halk Kütüphanesinde düzenlenen programla kutlanmaya devam etti. Karabük Mahallesi Sosyal Yasam Merkezi ögrencileri için Türkiye’nin ilk bebek kütüphanesi bölümünde masal etkinligi düzenlendi.

Etkinlige Karabük Valisi Fuat Gürel’in esi Özlem Aras Gürel, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ibrahim Sahin, Zübeyde Hanim Il Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Özgün ve belediye yetkilileri katildi.

Etkinlikte çocuklarla sohbet eden Özlem Aras gürel, daha sonra masal kösesine geçerek ‘Bibliyo Fil’ masalini okudu.

Zübeyde Hanim Il Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Özgün gazetecilere yaptigi açiklamada, “Bebeklere ve çocuklara kitap okuyoruz burada. Bugün hem farkli bir ortam olmasi için hem de kanaat önderi seçebilecekleri rol model olarak valimiz ve esini davet ettik. Onlarla çocuklari bulusturduk. Güzel bir okuma gerçeklestirildigini ve verimli geçtigini düsünüyorum” dedi.

Özgün, Türkiye’nin ilk bebek kütüphanesinde gerçeklestirilen etkinligin oldukça verimli geçtigini, bebek kütüphanesine olan talebe yetisemediklerini belirterek, “Yogunlukta olsa çok zevkli bir ugras. Hem isimizi yapmis oluyoruz hem de eglenmis oluyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan çocuklara rozet takilmasiyla etkinlik sona erdi.
Kaynak: İHA