Cumhurbaskani Erdogan Yogurdunu Tavsiye Etmisti, Amasya Valiligi 35 Manda Dagitti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yogurdugunu sifa diye tavsiye ettigi mandalarin yetistirilmesi Amasya’da devlet tarafindan tesvik ediliyor. Amasya Valiligi, kentteki manda yetistiricilerine bir yil içerisinde hibe destegiyle toplam 35 manda dagitti.

Cumhurbaskani Erdogan Yogurdunu Tavsiye Etmisti, Amasya Valiligi 35 Manda Dagitti
Üreticilerin hayvan sayilarinin artmasi amaciyla damizlik manda talebinde bulunduklarini belirten Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Biz de sütü, yogurdu ve diger ürünleri oldukça degerli olan manda varligini arttirmak adina üreticilerimize ilk etapta 2021 yilinda 20 damizlik manda dagitimi yaptik. Anadolu Mandasi Üretimini Gelistirme Projesi çerçevesinde bu yil ise 15 damizlik mandayi üreticilerimize teslim ettik” dedi.

Hayvanlarin hak sahiplerine teslim edildigi programda konusan Vali Masatli, toplam maliyeti 225 bin TL olan projeye Il Özel Idaresi tarafindan yüzde 70 oraninda hibe destegiyle 157 bin 500 TL kaynak aktardiklarini vurguladi.

Mandalarin kendilerine has yasam alanlari, beslenmeleri, kanaatkâr bir canli olmasi, elde edilen islenmis ürünlerinin tasidigi özelliklerle Türk kültür hayatinda özel bir yere sahip olduklarina dikkat çeken Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, “Sigirlarin yemedigi kaba yemleri çok iyi degerlendirmesi, selüloz orani fazla yemleri dahi ekonomik bir sekilde et ve süt verimine dönüstürebilmesi, mera hayvanciligina uygun olmasi ile yeni ortamlara hizli adapte olmasi manda yetistiriciliginin önemli avantajlari arasinda yer almaktadir” diye konustu.

Hayvan varliginin artirilmasi, irklarin islahi ve gelistirilmesi için Tarim ve Orman Bakanliginin birçok projeyi hayata geçirdigini hatirlatan Göktekin, “Bakanligimiz islah projeleri çerçevesinde Halk Elinde Hayvan Islahi Ülkesel Projesi ile ilimizde Anadolu mandasi yetistiriciligi yapan 84 isletmeye 2021 yili için 738 bin 165 TL destekleme ödemesi yapilmistir” seklinde konustu.

Amasya Belediye Baskan Yardimcisi Celil Ince, AK Parti Il Baskani Ekrem Toto ve MHP Il Baskani Suayip Ak’in da katildigi programda hayvanlarini teslim alan çiftçiler, Tokat ziyaretinde manda yogurdunun sifali oldugunu anlatan Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA