Yasli Adam 171 Gündür Araniyordu... Cebindeki 5 Bin TL Için Testereyle 5 Parçaya Bölüp Denize Atmis

Rize’de kendisinden 171 gündür haber alinamayan ve televizyon programi sonrasinda cinayete kurban gittigi ortaya çikan yasli adamin cebindeki 5 bin lira yüzünden öldürüldügü ortaya çikti.

Yasli Adam 171 Gündür Araniyordu... Cebindeki 5 Bin TL Için Testereyle 5 Parçaya Bölüp Denize Atmis
Rize’de geçtigimiz yil 6 Ekim’de kizi Fatma Bekar’in Pazar ilçesindeki evinden çikan ve bir daha kendisinden haber alinamayan Dursun Zehir’in (75) kayip olayinda adliyeye sevk edilen 4 kisiden biri olan Yasin Sanal, isledigi cinayeti itiraf etti. Kendisini cinayete Dursun Zehir’in torunu Kerim Bekar’in azmettirdigini ifade eden katil zanlisi Yasin Sanal, Zehir’i cebindeki 5 bin lira için öldürdügünü söyledi.

Olay da adi geçen taksici Serkan Yogurtçu ise olayla bir alakasi olmadigini, sadece Kerim Bekar’a sanal bir internet sitesinde bahis oynayabilmesi için kredi çekmek istedigi farkli bir mevzuda yardimci oldugunu, bir baska sanik Enes G. Ise olaylardan haberi olmadigini ancak Dursun Zehir’i arkadasi Yasin Sanal’in öldürmüs olabildigini ifade etti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Pazar Adliyesi’ne sevk edilen sahislardan taksici Serkan Yogurtçu çikartildigi nöbetçi mahkemece serbest birakilirken, Enes G. Ise Adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Dursun Zehir’i öldürdügünü itiraf eden Yasin Sanal ve Zehir’in torunu Kerim Bekar da tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Öte yandan sahilde is makinesi, denizde dalgiç polisler ve dalga kiranda kadavra köpegi ile arama çalismalari devam eden Dursun Zehir’in cesedine henüz ulasilamadi.

“Kerim bana ‘Dedemde para var bölüsecegiz’ dedi”

Dursun Zehir’in torunu olan Kerim’in kendisinden dedesini öldürmesini istedigini, cebinde para olacagini söyledigini dile getiren 24 yasindaki Yasin Sanal “04.10.2021 günü sabah saatlerinde Kerim Bekar’i internet kafede gördüm. Daha sonra disarida sigara içerken yanima geldi. Bana çok borcu oldugunu ve ‘Ailemden para istedim ancak bana para vermediler’ dedi.

Benden de para istedi bende vermeyince babamdan 50 TL istedi. Babam da vermedi ama yemek ismarladi. Yine internet kafenin önündeyken ‘Dedemden para istedim ama dedem de vermedi’ dedi.

Dedesinin ‘Ne yapacaksin bu parayi’ diye sordugunu söyledi.

‘Borcum oldugunu söyledim, borcunu ben ödeyeyim’ dedigini söyledi.

Bana internet kafenin orada dedemi kaldiracagiz dedemde para var bölüsecegiz seklinde ifadede bulundu. Hatta biz bu mevzulari Pazar’da sahil de konustuk. Ertesi gün Dursun Zehir ile bulusmak için Naci Atabey Parki’na gittim. Dursun Zehir’in buraya gelecegini Kerim bana söylemisti. ‘Dedemde para var, onu al bölüselim’ dedi.

‘Parayi al ve dedemi kaldir, delil de birakma’ dedi.

Bende bu sebeple Dursun Zehir ile bulusunca, Kerim internet kafede daha önce bana resmini gösterdigi için Dursun Zehir isimli sahsa ‘Dursun amca sen misin?’ diye sordum. O da bana ‘Kerim’in sana mi borcu var?’ dedi.

Bende ‘Evet bana borcu var’ dedim. Yanlis hatirlamiyorsam 200 TL civarlarinda bir para söyledim ama asil amacim üzerindeki 5 bin TL’yi almakti. Dursun Zehir’in üzerinde 5 bin TL oldugunu da bana Kerim söyledi” dedi.

Önce basina vurdu, sonra testereyle 5 parçaya böldü

Dursun Zehir’i nasil öldürdügünü anlatan Sanal “Dursun amcaya gel seninle söyle biraz yürüyelim diyerek kolundan tuttum ve deniz fenerinin oraya dogru birlikte yürüdük. Giderken ‘Neden buraya geldik’ seklinde bir sey demedi. Kerim sürekli benden para istiyor diye bahsediyordu. Bende deniz fenerinin oldugu yere gelince oradan aldigim bir tasla bayiltma amaçli Dursun Zehir’in basina vurarak bayilttim ve fenerin oldugu kuyuya dogru çektim. Onu o sekilde orada tekrar birakip testere almak için çalistigim havalimani santiyesine gittim. Sonra Dursun Zehir’in oldugu yere dogru gittim. Önce üzerimi çikarttim sadece pantolon kaldi. Daha sonra Dursun Zehir’in üzerindeki ceketi çikararak sol ön cebindeki 5 bin TL’yi aldim ve sag cebinden telefonu aldim. Sonra elimdeki testere ile önce sol bacagini diz üstünden pantolon ile birlikte kestim. Sonra sag bacagini da diz üstünden kestim. Sag kolunu omuzunun asagisindan kestim. Sol omuzunu da omuzunun asagisindan kestim. Gövdesi ve basini ayirmadim” dedi.

‘Olaydan önce Kerim parka çöp poseti birakti’

Dursun Zehir’in torunu Kerim’in olaydan 2 gün önce parkta bulunan çaliliklarin içerisine çöp poseti koydugunu, kendisinin de o çöp posetlerine koydugu cesedi denize attigini ifade eden Sanal “Kerim’in 2 gün önceden parktaki çaliliklarin altina biraktigi çöp posetlerini alarak tekrar geri geldim. 5 poset seklinde cesedin parçalarini posete koyup agzindan ip kullanmadan tas ile ve teker teker denize attim. Yaklasik 5-6 dakika posetlerin yavas yavas denizin dibine çökmesini izledim” ifadelerini kullandi.

Paranin yarisini ve dedesinin telefonunu Kerim’e vermis

Dursun Zehir’in cebinden aldigi paranin yarisini ve telefonunu torunu Kerim’e verdigini sözlerine ekleyen Sanal “Olay sonrasi eve giderek banyo ettim ve tekrardan Dursun Zehir’in ceketini almak için deniz fenerine gittim. Ceketi aldiktan sonra Kerim ile bulusarak Kerim’e 2 bin 500 TL para ile cep telefonunu ve ceketi verdim. Kerim bana ‘Ne yaptin, arkanda kanit falan biraktin mi?’ diye sorunca bende olan biten her seyi anlattim ve oradan ayrildik” dedi.

Öldürdügü Dursun Zehir’in cesedinin biraktigi yerde olmamasinin sebebinin Kerim’in dedesini fakli bir yere gömmek istemesinden kaynakli olabilecegini de ifade eden Sanal “Kerim’in azmettirmesiyle Dursun Zehir’deki parayi almak için Dursun Zehir’i öldürdüm. Her ne kadar Dursun Zehir’i parçalayip denize attigimi söylesem de Kerim Bekar bana ‘Dedem nerede, dedemi Taslidere mevkiinde bulunan çay fabrikasinin civarindaki meseligin oraya gömecegim’ dedi.

Üzerime atili suçlamayi bu sekilde kabul ederim. Olay nedeniyle pismanim. Dursun Zehir’in telefonun Ankara’dan sinyal vermesi ile ilgili bir bilgim yok. Ben telefonu Kerim’e vermistim. Ben annem vefat ettikten sonra psikolojik sorunlar nedeniyle Ataköy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’nde tedavi gördüm. Su anda da agir bir psikolojik ilaç kullaniyorum. Dün gece emniyette de halüsinasyonlar gördüm” seklinde konustu.

‘Yasin benden borç istedi, bende parkta veririm dedim’

Üzerine atilan azmettirme suçunu kabul etmeyen Dursun Zehir’in torunu Kerim Bekar ise Yasin Sanal’in ifadesinde söylediginin aksine kendisinden Yasin Sanal’in para istedigini ifade ederek “04.10.2021 günü Pazar ilçesinde bulunan internet kafede 2 yildir tanisikligim bulunan Yasin Sanal benden 50 TL para istedi. Bende paramin olmadigini ancak dedemden alirsam verebilecegimi ve Sali günü internet kafede bulustugumuzda parayi verebilecegimi söyledim. Ancak internet kafede veremezsem parkta bulusup parayi verebilecegimi söyledim. O da o zaman orada bulusuruz dedi.

Olay günü oradan ayrildik ertesi günü dedemin hastane isleri nedeniyle parka gelemedim. Ancak o gün aksam internet kafeye gittim. Yasin internet kafede olmadigi için ve beni de aramayinca para verme isi kaldi. Bende zaten o gün dedemden 100 TL para istemistim. 50 TL’sini Yasin’e verecektim. O aksam da yine aramizda para mevzusu oldu. Dedem de bana kizdi” dedi.

“Annem beni arayarak ‘Dedeni bulamiyoruz’ dedi”

Dedesi Dursun Zehir’in kaybolmasiyla alakali ilk olarak karakola kendisinin gittigini de söyleyen Bekar “Dedemi o aksam Yasin isimli arkadasima borcum oldugunu bu sebeple parkta borcumu ödeyecegimi söyledim. Kendisi bana bu hususu sormadi. Sabah kendisi bana hiçbir sey demeden evden ayrilip gitmis. Bende dedem evden gittikten yarim saat 40 dakika sonra üstümü giyinerek dedemi evde kontrol edip çiktim. Evden çiktiktan sonra 12.30’a kadar internet kafede oyun oynadim. Annemin arayarak dedemin evde olmadigini söylemesiyle bende dedemin arkadaslarinin dükkanlarina baktim. Pazar da biraz turladiktan sonra dedemi tekrar bulamayinca internet kafeye geri döndüm. Saat 13.30’a kadar oyun oynadiktan sonra annem tekrardan beni arayarak ‘Dedeni bulamiyoruz, dedeni ara’ deyince internet kafeden çikarak tekrar ayni arkadaslarin dükkanlarina baktik. Sonra annem yine aradi ve polise git dedi.

Bende 16:50 gibi karakola gittim. Karakolda bana 1. Dere yakinlarindan kimse var mi onlar gelsin deyince bende karakoldan ayrildim. Anneme bu durumu anlatip 24 saat geçmesi gerekiyormus, ondan sonra gelip kayip ilani verebilirsiniz seklinde beyanda bulunduklarini söyledim. Dedemi bulamayinca ertesi gün kayip ilani vermek için karakola geldik” ifadelerini kullandi.

“Yasin’in dedemi öldürdügünü TV programinda ögrendim”

Yasin Sanal’in dedesini öldürdügünü TV Programinda ögrendigini ifade eden Bekar “Yasin’in dedemi öldürdügünü aramak için çiktigimiz TV programinda ögrendim. Bir arkadasim beni arayarak bu durumu söyledi.

Ben Yasin Sanal isimli sahis ile hiç sahil kenarinda bulusmadim. Genelde internet kafede aksam üstleri bulusurduk. Yasin’in iddialarini kabul etmiyorum. Yasin bana herhangi bir para, dedeme ait telefon veya ceket vermedi. Ben parka herhangi bir çöp poseti birakmadim. Kendisini de tehdit etmisligim yoktur. Dedem kaybolduktan sonra park olayini anlatmamin sebebi Yasin’in böyle bir is yapacagini düsünmemem ve dedemin bizi terk ettigini düsündügümden dolayidir” seklinde konustu.

Torun Kerim Bekar üzerine atilan suçu kabul etmedi

Yasin Sanal’in kendisine yönelik ‘Beni azmettirdi’ ifadelerini de kabul etmeyen Bekar “Olaydan 2 ay sonra Yasin bir internet oyunundan 5 bin TL kazandigini daha sonra valiz ile internet kafeye gelerek ‘Ben Istanbul’a gidiyorum’ seklinde beyanlarda bulundugunu hatirliyorum. Ayrica iletisim kaydinda Enes ile konustugum gözükmektedir. Ancak Yasin benim telefonumu ‘Sarjim bitiyor, dakikam yok’ diyerek Enes’e attigini ve Yasin’in benim telefonumdan Enes ile konustugunu hatirliyorum. Benim olaydan sonralari taksiye binip otelde konaklayabilmemin sebebi de Arakli’da dedemin evinde bulmus oldugum 10 bin TL paradir. Ancak bu olayin dedemin öldürülmesi olayi ile alakasi yoktur. Enes isimli sahsi da tanimiyorum. Taksici Serkan Yogurtçu’nun da bu olayla alakasi yoktur. Üzerime atili suçlamayi kabul etmiyorum. Yasin sürekli iftira atarak bizi bu olayin içerisine çekmeye çalismaktadir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA