Izmir Ve Gaziantep Arasindaki Kadim Dostluk Pekistirildi

25 yili asan bir tanisikliga sahip Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) ve Gaziantep Is Insanlari Dernegi (GAGIAD), mevcut is birliklerinin güçlendirilmesi için bir araya geldi. Gaziantep’ten gelen Baskan Cihan Koçer liderligindeki 20 kisilik delegasyon, EGIAD dernek merkezinde Baskan Avni Yelkenbiçer ve EGIAD üyeleri tarafindan karsilandi.

Izmir Ve Gaziantep Arasindaki Kadim Dostluk Pekistirildi
Ülkenin ve bölgenin kalkinmasinda girisimciligin artirilmasi, girisimci özelliklerinin ve niteliginin gelistirilmesi için çalismalar yürüten EGIAD, GAGIAD ile bir araya gelerek hem dostlugun gelistirilmesi hem de Melek Yatirim Agi kurulus süreci üzerine is birligi için görüsme gerçeklestirdi. EGIAD merkezini ziyaret eden GAGIAD Yönetim Kurulu, Gaziantep’te girisimcilik ve Melek Yatirim Agi gelisimine katki koymak için EGIAD ile çalismaya önümüzdeki günlerde baslama karari aldi. Iki dernek arasinda yillardir süregelen dostluk ve dayanisma, is birligi ile taçlanmis oldu.

“Bilgi transferiyle de büyük ihracat rakamlarini yakalayabiliriz”

Toplantinin açilis konusmasini yapan EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, dernek kurulus asamasi ve bugüne kadar gerçeklesen önemli projeleri aktardi. Gençligin bir ögrenme kültürünü de beraberinde getirdigini dile getiren Yelkenbiçer, sürdürülebilirlik ve girisimcilik faaliyetlerinin EGIAD çatisi altinda kent gelisimine önemli katkilar sundugunu söyledi.

EGIAD Meleklerinin 44 üyesi ile 22 girisime toplam 3,5 milyon dolari askin yatirim yaptigini kaydeden Yelkenbiçer, “Ülkemizin gelisimi bakimindan kritik bakis açisinin girisimcilikte sakli olduguna inaniyoruz. Artik bilgi çagindayiz, ürün transfer etmeden sadece bilgi transferiyle de büyük ihracat rakamlarini yakalayabiliriz. Basarili girisimcilik faaliyetleri, ülkede istihdam olusturulmasinda, ekonomik büyümenin hizlandirilmasinda, yeni endüstrilerin ortaya çikmasinda, toplumun degisim ve gelisim sürecinde oldukça etkili olmaktadir. Ayrica, girisimcilik kültürünün nesilden nesile aktarilmasina da etki etmek büyük deger tasiyor” dedi.



Ege Genç Is Insanlari Federasyonu (EGIFED) Baskani Aydin Bugra Ilter ise iki dernegin is birliginden duydugu memnuniyeti ifade ederek sivil toplum kuruluslarinin (STK) uzman olduklari alanlarda yürüttükleri bayrak yarisinin ve dayanismanin önemine vurgu yapti. Ilter, “EGIAD ve GAGIAD olarak dirsek temasinin yakalanmasi çok önemli bir yaklasim. Ortak protokollerle Izmir ve Gaziantep arasinda girisimcilik ekolünü baglamis oluyoruz” diye konusurken, EGIAD Melekleri Yatirim Agi Icra Kurulu Baskani Levent Kusgöz de Melek Yatirim Aginin resmi kurulus islemleri ve süreçlerini aktardi. Melek yatirimcilarin, paralarini sadece girisime yatirmadigini, tecrübelerini ve baglantilarini da yatirim yaptigi sirketle paylasarak girisimin gelismesinde önemli rol oynadiklarini ifade etti.



“Her türlü projede is birligi yürütecek olmaktan mutluyuz”

GAGIAD Baskani Cihan Koçer, Izmir ve Gaziantep arasindaki is birliginden duyduklari memnuniyeti belirtip “Samimiyet, iki kurum kültürünün dayanismasi bizi Izmir’e getirdi. 29’uncu yilini geride birakmis bir dernegin baskani olarak 32 yilini geride birakmis EGIAD ile is birligi yapmaktan onur duyariz. Gaziantep’te farkindalik olusturacak projelere imza atmaktayiz. Ekonomi, dijitallesme, markalasma basta olmak üzere birçok proje gerçeklestirdik. En çok ihracati yapan iller arasinda Izmir 4., Gaziantep 5. sirada. Izmir’i yakalamak üzereyiz. Gençlerin olusturdugu STK’lar olarak girisimcilik ve melek yatirimcilik basta olmak üzere her türlü projede is birligi yürütecek olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA