Pandemi Döneminde Yapti, Doga Ile Iç Içe Stres Atiyor

Tokat’in Niksar ilçesinde Pandemi döneminde agaç ev yapan ögretmen stresini doga ile iç içe mekanda atiyor.

Pandemi Döneminde Yapti, Doga Ile Iç Içe Stres Atiyor
Niksar ilçesine Resim Ögretmeni Aykut Yildirim (51) pandemiyi firsat bularak hafta sonlari gittigi Arpaören köyünde agaç ev yapti. Iki çam agacinin üzerine ahsap malzemeler kullanan Yildirim, yaklasik 6 ayda hafta da 1-2 gün çalisarak agaç evi tamamladi. Bin 500 lira harcayarak yaptigi tek odali iki katli ev doga manzarasi ile görenlerin dikkatini çekiyor. Hafta sonlarini degerlendirerek stres atan Yildirim, agaç evde otururken huzur buldugunu söyledi.

Yildirim, köydeki tarlasina bag yaparken agaç ev yapmaya karar verdigini belirterek, “Bag yapacagim yeri yaninda iki tane çam agaci vardi. Çam agacindan yararlanmak suretiyle direk ekleyerek bir agaç ev yapmayi planladik. Aslinda burayi sayvan seklinde planlamistim, ama direkler falan ekledikten sonra hosumuza gitti. Burada kalinabilir düsüncesi ile üzerine bir çati, bir oda, ön tarafa veranda balkon ekledim. Bos zamanlarimizda buraya geliyoruz dinleniyoruz, stres atiyorum. Burasi herkesten, gürültüden uzak, kafa dinleme yeri. Burada bazi ugraslarim oluyor. Resim yapiyorum, heykel çalismalarimi sürdürüyorum. Gelen misafirlerim oluyor. Burada hos sohbetler yapiyoruz. Manzaraya karsi çayimizi yudumluyoruz” dedi.



Yaz-kis hafta sonlarini agaç evde geçiriyor

Agaç evde tamamen ahsap malzeme kullandigini belirten Yildirim, “Ana gövdeyi agaç direklerden olusturdum, kavak agacindan çikan malzemeyi duvarlarda kullanildi. Içeride soba kurdugumuz için isiyi tutmasi için straforla dösedim üzerine alçi yaptim, tavan da lambir yaparak içeriyi muhafaza altina aldim. Kis aylarinda soba kuruyorum. Hava güzel oldugu zaman ya balkonda yada alt katta ocagimizin basinda oturuyoruz. Gerek sosyal medya üzerinden gerekse telefonla arayan arkadaslarimiz oluyor. Burayi kiraya verip vermedigimi soruyorlar ama kiraya vermek gibi bir niyetim yok. Ama gelen misafirlerimizi de agirlamaktan mutluluk duyarim” diye konustu.

Bölgeye gelen avcilarin yada vatandaslarin kaybolmamasi için agaç evin hemen yakinina çevre köylerin isim ve güzergahini belirten yön levhalari da koyan Yildirim; “Burasi avcilarin geçis güzergahi, birde patika yol var. Burada yönünü bulamayanlar kaybedenler için bir yön levhasi yaptim. Yakin köyleri durus yönüne göre isimlerin yazildigi ok isaretlerinin yer aldigi levhalari yerlestirdim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA