Ümraniye'de, Türkiye'nin 2023 Vizyonu Ve 2023 Seçimleri Ele Alindi

Ümraniye’de “2023’e dogru Türkiye” söylesisi düzenlendi. Alaninda uzman kisilerin katilimci olarak konusmalarda bulundugu söyleside, Türkiye’nin 2023 vizyonu ve 2023 yilinda yapilacak olan Cumhurbaskanligi seçimi ele alindi.

Ümraniye'de, Türkiye'nin 2023 Vizyonu Ve 2023 Seçimleri Ele Alindi
Ümraniye Belediyesi 2023 yilina kisa süre kalmasi münasebetiyle “2023’e dogru Türkiye” isimli program düzenledi.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda moderatörlügü Gazeteci Ekrem Kiziltas yaparken Genar Arastirma Sirketi Baskani Ihsan Aktas ve Gazeteci Ersin Çelik katilimci olarak konusmalarini gerçeklestirdi. Programda Türkiye’nin 2023 vizyonu ve 2023 yilinda yapilacak Cumhurbaskanligi seçimi ele alindi. Konusmacilar Türkiye’nin 2023 yili yaklasirken gerçeklesen hedefler ve seçimlerde yasanabilecekler ve seçim sonrasinda olabilecek durumlar hakkinda konustu.

Gazeteci Ekrem Kiziltas, “2018 yilindan beri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 2013’de baslattigi kendi ayaklari üzerinde durma gayretini cezalandirmak amaciyla Trump’in baslattigi açiktan bir ekonomik saldiri var. 2018 yilindan beri gizli veya açik sekilde yapilan ekonomik saldiri maalesef devam ediyor. Bu saldirinin bir gün bir yerlerde durma ihtimali var midir bilmiyoruz ama iyice yapimizi tahkim etmedigimiz müddetçe, yani cari açigimizi sifirlamadigimiz cari fazla vermeye baslamadigimiz müddetçe bu saldirlar devam edecek. Tabi tüm ülkelerle birlikte bir salgin dönemi yasadik. Neredeyse bir dönem bütün hayati durdurdu. 2022 Mart ayi itibariyle salginin meydana getirdigi soklar ve onlarin arti soklari dolayisiyla tüm dünyada oldugu gibi bizde biraz daha fazla olmak üzere ekonomik sikintilar var. Fakat bu olanlar ve gösterilenler kismi birazcik karmasik. Bize diyorlar ki ’yandik, bittik, mahvolduk, aç kaldik.’ Burada birileri bize yasadigimiz ülkenin, vatandasi oldugumuz ülkenin varliklarini yok gösterme, var olanlari olabildigince eksik gösterme niyetinde.” dedi.

Genar Arastirma Sirketi Baskani Ihsan Aktas, “Bir ülkede veya memlekette devrim yapan insanlar yaptigi devrimin farkinda olmazlar. Nasil yaptigi devrimin farkinda olmazlar? Önümüzde enteresan 2 örnek var. Devrim yapmis AK Parti var, bir de çivi çakmadan oy arttiran Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partililerin felsefesi konusunda kafa yormamiz lazim, bizden iyi olduklarini düsünüyorum. Çivi çakmadan nasil oy alinir, fikir koymadan siyaset üretmeden nasil oy alinir bu konuda bir uzmanliklari var.“ dedi.

Ihsan Aktas, “AK Parti kuruldugunda belki de rotanin bu tarafa evrileceginden çok da emin degildik. Güçlü bir lider var, karakteri bu ülkenin karakteri ile özdes, tarihiyle, kültürüyle, milletiyle, diniyle. Türkiye ortalamasi da galiba söyle düsünüldü, biz demokrasiyi, özgürlügü getirelim. Demokrasiye bagli kaldikça Bati da bizimle iyi geçinir, Türk halki da buna merhamet eder. Yolda giderken Cumhurbaskanimiz gördü ki bu tür iyi niyetli demokrasi, kalkinma, insan haklari çabalarina karsilik ne batidakilerin nede içerdekilerin çok namuslu olmadigina kanaat getirdi. Düsünün AK Parti iktidardayken kapatma davasi açildi, ardindan FETÖ operasyonlari basladi.

Osmanli Imparatorlugu’nda sancak yere düstügünde muhafazakar sag özgürlükçü, hürriyetçi, dindar kanat bu sancagi tekrar ayaga kaldirdi. Kaderde öyle bir döneme denk geldi ki Osmanli’nin kurulus döneminde oldugu gibi batili devletler geriliyorlar Türkiye de kademe kademe yükseliyor. Bu bizim biraz kaderimizin çagrisi gibi.” dedi.

Gazeteci Ersin Çelik, “Twitter, Süleyman Soylu’nun, Devlet Bahçeli’nin tweetini kaldirdi. Biz bu mecralarda ne yapiyoruz peki ? 56 milyon YouTube kullanicisi var Türkiye’de. 48 milyon Instagram kullanicisi var, 38 milyon Facebook kullanicisi var. Herkes benim çocugum kullanmiyor diyor fakat 30 milyondan fazla Tiktok kullanicisi, 14 milyon Twitter kullanicisi var. Bakin 56 milyon YouTube kullanicisi ne demek biliyor musunuz? Sandiga giden seçmen sayisi demek. Sandiga girmeyelim, YouTube’da evet hayir diyelim mevzu bitmistir. Bugün Türkiye’de seçimleri kimin kazanacagini en iyi bilen arastirma sirketi Google’dir. Maalesef bugün Google Türkiye’deki seçim sonuçlarini bilebilir. Çünkü 56 milyon bütün verilerini Google’a verdi. Verimiz, biraktigimiz ayak izimiz. Sadece Facebook’taki begenilerimiz üzerinden bizim siyasi kimligimizi analiz edip, raporlayip bizim algimizi hackleyebilirler ki su anda hackleniyoruz. Zeytinyagi meselesi kamuoyunun algisinin hacklenmesidir. 3 ayagi vardi” dedi.

Kaynak: İHA