Ögretmenler Finlandiya'da Egitim Aldi

DÜZCE – Düzce Mustafa Kemal Ortaokulu ögretmenleri, zorbalikla mücadele konusunda Finlandiya’nin Turku sehrinde egitim aldi.

Ögretmenler Finlandiya'da Egitim Aldi
Mustafa Kemal Ortaokulu ögretmenlerinden Kerim Sivrikaya ve Yasemin Sivrikaya, Erasmus+ Game On Saglikli Yasam Projesi kapsaminda Finlandiya’nin Turku sehrine gitti. Ögretmenler; Turku Üniversitesi’nin okullarda zorbalik oranini azaltmak, ögretmen ve ögrencileri bu konuda bilinçlendirmek amaciyla olusturdugu egitim programina katildi.

Etkinlik hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Kerim Sivrikaya, "Ögrenciler ile planlanan bu hareketlilik, Covid-19 tedbirleri kapsaminda ilk defa KARMA hareketlilik olarak hem fiziksel hem sanal bir sekilde gerçeklestirildi.

15 gün süren programda partner okullarimizdan gelen ikiser ögretmen, fiziksel olarak ve es zamanli olarak da kendi okullarimizdan toplam 146 ögrenci ve 22 ögretmen çevrimiçi olarak bu etkinlere katildi.

Proje etkinlikleri sayesinde katilimcilar zorbalikla mücadele konusunda yeni beceriler edinme, kültürel farkindaliklarini, yabanci dil ve dijital becerilerini gelistirme sansina sahip oldular" dedi.

Ingilizce ögretmeni Yasemin Sivrikaya ise projenin çok verimli geçtigini, ögrencilerin keyifle etkinliklere katildigini, bu sayede Ingilizce dil becerilerinin gelistigini belirtti.

Finlandiya egitim sistemi konusunda da kendilerinin bilgilendirildigini ve elde edilen tüm kazanimlarin çevrimiçi bir webinar düzenleyerek Düzce’de istekli tüm ögretmenlerle paylasilacagini söyledi.

Kaynak: İHA