Artvin'de Hirsizlar Yeni Yapilan Caminden Kablo Çaldi

Artvin’in Borçka ilçesinde hirsizlar yeni yapilan caminden bakir kablolari çaldi. Cami imami duruma tepki göstererek “Ihtiyaçlari oldugunu bize söyleselerdi biz yardim ederdik” dedi.

Artvin'de Hirsizlar Yeni Yapilan Caminden Kablo Çaldi
Edinilen bilgiye göre, Borçka ilçesine bagli Aydinlar mahallesinde yeni yapilan Yusuf Yüksel Camii ve yan tarafinda bulunan Kuran-i Kerim Kursunun elektrigini saglayacak olan yer alti kablolari kimligi belirsiz kisi veya kisilerce çalindi.

Sabah camiye gittiginde gördügü manzarayla saskina dönen Cami Dernek Yöneticisi ve Terminal Cami Imam Hatibi Osman Özaydin duruma tepki gösterdi. Özaydin konusmasinda “Bitmek üzere olan camimiz ve Kuran-i Kerim Kursunun elektrigini yer altinda getirmistik ve disariya da 15-20 metrelik kablomuz vardi. Bunu kesmisler içindeki bakiri satarak maddi kazanç elde etmeye çalismislar. Fakat bunu bize söyleselerdi. Biz birkaç kati fazlasini verirdik, ihtiyaçlari varsa. Ama bizi asil üzen sey önceleri kapilarina kilit vurmadan bütün esyasini disarida birakip güven içinde yasayan bir toplumken, caminin kablosunun çalinma noktasina geldi. Tabi bunlar azinlikta birkaç kendini bilmez insanin yaptigi seyler. Allah dogru yola iletsin” dedi.

Öte yandan hirsizlar tarafindan çalinan kablolarin maddi degeri yaklasik 5 bin lira olurken, polis ekipleri olay yerinde çalisma yaparak konuyla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA