Oto Yedek Parça Deposunda Çikan Yanginin Hasari Gündüz Ortaya Çikti

Karabük’te bir oto yedek parça deposunda çikan yangin 5 saat sonra kontrol altina alinirken, yaklasik 20 milyon TL’lik oldugu tahmin edilen hasar gün agarinca ortaya çikti.

Oto Yedek Parça Deposunda Çikan Yanginin Hasari Gündüz Ortaya Çikti
Besbinevler Bahçelievler mevkiinde oto yedek parçalarinin bulundugu fabrikada dün henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yangini fark eden çalisanlarin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Madeni yaglarin yani sira oto parçalari, kimyasal maddelerin de yanmasiyla siyah dumanlarin adeta gökyüzünü kapladigi yangin 5 saat sonra kontrol altina alinabilirken 8 saatlik sogutma çalismasinin ardindan söndürüldü. Yanginin bilançosu gün agarinca ortaya çikarken, meydana gelen hasarin yaklasik 20 milyon TL oldugu tahmin ediliyor. Öte yandan eksper ekipleri de olay yerine gelerek hasar tespitinde bulundu.

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan depo sahibi Ihsan Senay, çalisanlarin yangina ilk müdahaleyi yapmasina ragmen basarili olamadiklarini ve yanginin kisa sürede büyüdügünü belirtti.

Depoda bulunan ürünler hakkinda bilgi veren Senay, yaklasik 2 bin 350 metrekare alanin yandigini söyledi.



Eksperlerin gelerek hasar tespiti yaptigini aktaran Senay, yanginin çikis nedeninin belli olmadigini, itfaiye ve polis ekiplerinin çalismalarini devam ettirdigini ifade etti.

Senay, oto yedek parça dolu depoyu ilerleyen günlerde Safranbolu Bostanbükü mevkiine yapilmasi planlanan Galericiler Sitesi’ne tasimayi planladiklarini kaydetti

Çesit olarak Türkiye’deki ilk 5 firmadan biri olduklarini kaydeden Senay, “Karabük için ayri bir degerdir. Biz Karabük’ün ekmegini degil, Türkiye’nin çesitli illerine satis yaptigimiz için Karabük’e para getiren bir firmayiz. Karabük’e istihdam sagliyoruz. Böyle bir firmayi kurmak benim 35 yilimi aldi. Emegimiz neredeyse heba oldu. Can sagligi olsun” diye konustu.

Senay, hasarin 20 milyon TL olarak tahmin ettigini, tespitlerin tamamlanmasi ve kayitlarin kontrol edilmesinin ardindan kesin bir sey söyleyebileceklerini anlatti.
Kaynak: İHA