Vali Dogan Açiklamasi 'Yanan Alanlarin 3 Kati Kadar Ormanlarimiz Fidanla Bulusturuldu'

Hatay’in Iskenderun ilçesinde, Eren Bülbül’ü korurken sehit olan Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik Hatira Ormanina fidan dikimi gerçeklestirildi. Törende konusan Vali Rahmi Dogan,”yanan bütün alanlar orman teskilatimiz tarafindan bakildi ve yanan alanlarin 3 kati kadar ormanlarimiz fidanla bulusturuldu” dedi.

Vali Dogan Açiklamasi 'Yanan Alanlarin 3 Kati Kadar Ormanlarimiz Fidanla Bulusturuldu'
Iskenderun Akarca mahallesinde Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik Hatira Ormaninda yanginda zarar gören ormanlik alanda fidan dikimi yapildi.

Fidan dikme töreninde konusan ve yanginin ardindan çesitli spekülasyonlarin öne sürüldügüne dikkat çeken Vali Rahmi Dogan"Geldigimiz noktada görünen su ki, yanan bütün alanlar orman teskilatimiz tarafindan bakildi ve yanan alanlarin 3 kati kadar ormanlarimiz fidanla bulusturuldu. Yanginlarla mücadelede kapsaminda daha güçlü olmak için Hatay Orman Bölge Müdürlügü kuruldu. Kentteki ormanlara bu sayede daha iyi bakilip korunacaktir emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Dogan, sehit Ferhat Gedik’in ailesine "Kesisme, Iyi ki Varsin Eren" filminin afisini hediye etti. Daha sonra Hatira Ormani’na fidan dikimi yapildi. Programa Vali Dogan ve sehit Ferhat Gedik’in ailesinin yani sira Iskenderun Kaymakami Iskender Yönden, Iskenderun Belediye Baskani Fatih Tosyali, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA