Genç Gaziantep Uygulamasi Gençlere Tanitildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan gençlerin ihtiyaçlari ve taleplerine cevap verecek, birçok avantaj ve ödüllerin bulundugu “Genç Gaziantep” uygulamasi komedyen Safa Sari’nin katilimiyla gençlere tanitildi.

Genç Gaziantep Uygulamasi Gençlere Tanitildi
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde komedyen Safa Sari’nin sunumu ile gerçeklesen lansmanda anlatilan “Genç Gaziantep” uygulamasi 15-26 yas arasindaki gençlere birçok imkan sunuyor. Safa Sari’nin eglenceli sunumuyla baslayan toplantida Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin projenin ortaya çikisi, amaçlari ve avantajlarini gençlere anlatti.

Uygulamayi kullanacak gençler çok sansli

Sunumun ardindan Safa Sari, gençlerin uygulama hakkinda merak ettiklerini Baskan Fatma Sahin’e sordu. Sari bu uygulamayi kullanacak gençlerin çok sansli oldugunu da konusmalarinda ifade etti.

App Store ve Google Play üzerinden indirilebilecek uygulama ile toplu tasimadan yararlanan üniversite ögrencilerine her ay ücretsiz 22 binis hakki saglanirken, sartlari saglayan diger gençlere ise belirlenen kotalarda ücretsiz internet kullanimi, etkinliklere ücretsiz katilim hakki, anlasmali firmalardan saglanan avantajlar ve Büyüksehir Belediyesinin hizmetlerinde firsat ve indirimler saglanacak.

Yaklasik 300 firma uygulama ile gençlere firsatlar sunacak

Uygulamaya destek vererek, gençler için özel avantajlar ve indirimler saglayacak yaklasik 300 firma ile anlasildi. Kisa sürede uygulamaya entegre edilecek firmalar, uygulamanin kullanicilari için birçok sürpriz hazirlayacak. Uygulamayi aktif kullanma durumlarina göre kullanicilar, kendilerine ödüller kazandiracak elmas puanlari kazanacaklar. Bu elmaslar, belediyenin diger uygulamalarini indirme, arkadas davet etme, günlük çevir kazan, etkinliklere katilim, video izleme, bisiklet sürme, belediye sosyal medya hesaplariyla etkilesim, günlük giris, haber okuma gibi kategorilerden elde edilebilecek.

Elmaslar ödül getirecek

Gençler, uygulamadan kazanilan elmaslarla belirli siralamaya yerleserek bilgisayar, oyun konsollari, bisiklet, tablet, akilli saat, kablosuz kulaklik, power bank, USB bellek, spor giyim, geziler gibi daha birçok sürpriz hediyenin sahibi olabilecek. Programa Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in yani sira Gaziantep Valisi Davut Gül, Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe, Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhittin Özbay ve üniversite gençleri katildi.

“Bilgi ekonomisini Gaziantep gençleriyle insa edecek, gençlerle bu yolculugu tamamlayacagiz”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, tanitim toplantisinda yaptigi konusmada Gaziantep’in egitim basarisinin yükseltilmesi için ögrencilere ve bu baglamda gençlere birçok imkanin sunuldugunu, basta Gaziantep Valisi Davut Gül olmak üzere birçok kurumun bu dogrultuda projeler ürettigini aktardi. Gaziantep’in egitimde Türkiye ortalamasinin üstüne çiktigini söyleyen Baskan Sahin, hedefin birincilik oldugunu ifade ederek, “Ecdat, ‘Gençlik tutulmaz elle. Geçirme bos emelle’ demis. Bu salon güç, beseri sermayedir. Artik ‘3K Devrimi’ deniyor. Kas dönemi, kasa dönemi bitti. Artik kafa dönemi, beseri sermayeyi, bilgi ekonomisini Gaziantep gençleri ile insa edecek, gençlerle bu yolculugu tamamlayacagiz. ‘Bilim sehri Gaziantep’ diyoruz. Teknofest Kusagi olarak adlandiriyor Cumhurbaskanimiz. Teknofest Anadolu’ya açilma karari aldiginda önce Gaziantep’e geldiler. Gaziantep’in gençlerine güvendiler. Bu bir festival degil paradigma dönüsümüydü. Dene-Yap, çocuk akademileri ile firsatlar vererek, sizlere güvendik. Sonuç olarak Teknofest Gaziantep’te yapilirken proje birincisi olduk. Istanbul’da yaptiklarinda da Türkiye ikincisi olduk. Gençler isterse yapar” dedi.

“Siz gençlerle daha gidecek çok yolumuz var”

Sahin konusmasinin devaminda dünyanin artik yetismis insan gücüne baktigini isaret ederek, “630 bin gencimiz var. Bu büyük bir hedef, büyük bir iddia. Gençlerimizin hangi yetenegi varsa tesis, kitap, malzeme destegi, kütüphane ne gerekirse sagliyoruz. Siz gençlerle daha gidecek çok yolumuz var. Sanayimizi yüksek teknolojiye geçirecek, Firat’a yüz milyon kisi getirecegiz. Büyük düsünecegiz. Bu sehri sözde degil özde ‘Genç dostu’ yapacagiz. Sizlere sorduk. Ulasimda destek istediniz. Daha konforlu ve ucuza gitmek istediniz, uygulamayi indirdiginizde destek ayaginiza gelecek” ifadelerini kullandi.

“Endülüs’ü, Selçuklu’yu, Osmanli’yi kuran bu neslin çocuklari ikinci yüzyilin destanini yazmaya hazir”

Yüzyil önce yazilan büyük bir tarihin emanetinin tasindigini söyleyen Sahin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ya Istiklal Ya Ölüm’, Fatih Sultan Mehmet Han’in ‘Ya Ben Istanbul’u alirim ya Istanbul beni’ dedigi durus Gaziantep durusudur. 100 yil sonra Recep Tayyip Erdogan ile ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyoruz. ‘Daha adil bir dünya mümkün’, ‘Savas, gözyasi istemiyoruz’ diyoruz. Bu durus da yerli ve milli Gaziantep durusudur. Ikinci yüzyilin hikayesini de sizlerle yazacagiz. Bu çalisma vatan, millet, memleket aski. Hepimiz benim çocuklarimsiniz, iki evladim için ne istiyorsam bu memleketin çocuklari için de onu istiyorum. Genç dostu Gaziantep’i sözde degil özde, bütçesiyle, projesiyle, sizlere sorarak, kapsayicilikla hazirliyoruz. Medeniyet kodlarimiz bize bunu emrediyor. Endülüs’ü, Selçuklu’yu, Osmanli’yi kuran bu neslin çocuklari ikinci yüzyilin destanini yazmaya hazir. Gençler için çalisan bir irade, model, baskan, vali, müdür, ekip var” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise yeni uygulamayi taleplere göre gelistirmenin mümkün oldugunu, gençlerin ilk etapta uygulamaya giris yaparak deneyimlemesi gerektigini söyleyerek emegi geçenlere tesekkür etti.

Uygulama su anda Play Store’da 3’üncü sirada

Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Baskani Zekeriya Efiloglu yaptigi konusmada büyük bir çalismanin gerçeklestiginin altini çizerek, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz özellikle gençler için hangi çalisma yapilacaksa, bir etkinlik düzenlenecekse fikirleri aliyor. Uygulama gelistirilmeye çok açik. Içinde gençlerin çok rahat kullanabilecegi özellikler ve imkanlar var. Elmas puanlar çok rahat kullanilacak. Büyüksehir Belediyesi’nin çok güzel programlari, uygulamalari var. Dahil olmak istediginiz etkinlikler bir tik yakininizda. Su anda Play Store’de 3’üncü olduk. Bu da gençlerimizin uygulamaya verdigi degeri gösteriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA