Tayvan Baskanlik Sarayi Açiklamasi 'Çin Barisa Destek Olmali'

Tayvan Baskanlik Sarayi Sözcüsü Xavier Chang, Çin’i Rusya’nin Ukrayna isgaline karsi olan uluslararasi topluluga katilmaya davet ederek barisa destek olmasi yönünde çagrida bulundu. Chang ayrica Indo-Pasifik bölgesindeki barisin saglanmasi için Çin’e görev düstügünü de belirtti.

Tayvan Baskanlik Sarayi Açiklamasi 'Çin Barisa Destek Olmali'
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik isgali birçok ülkeden tepkilere neden olurken Tayvan hükümetinden, Çin’e barisa destek olma çagrisi geldi. Tayvan Baskanlik Sarayi Sözcüsü Xavier Chang yaptigi açiklamada ilk olarak, Indo-Pasifik bölgesindeki barisin saglanmasi için Çin’e görev düstügünü ve Tayvan bogazi basta olmak üzere, Indo-Pasifik bölgesindeki baris ve istikrarin tüm bölge ülkelerinin sorumlulugu altinda oldugunu kaydetti.

Chang, ABD Baskani Joe Biden’in Çin Devlet Baskani Xi Jinping ile görüsmesinde Tayvan Bogazi’ndaki baris ve istikrara dikkat çektigini ve Biden’in bunun ne kadar önemli bir konu oldugunu vurguladigini ifade etti.

Ayrica Çin’i, Rusya’nin Ukrayna isgaline karsi olan uluslararasi topluluga katilmaya davet eden Sözcü Chang, Çin’in Ukrayna’da barisin saglanmasi için daha fazla efor sarf ederek çatismanin barisçil biçimde sonlanmasi için sorumluluk almasi gerektiginin önemine dikkat çekti. Chang son olarak, Tayvan’in basta ABD olmak üzere kendisiyle ayni fikirde olan ülkelerle beraber baris ve istikrar için çalisacagini ve Ukrayna’ya yardima devam edecegini kaydetti.

Kaynak: İHA