Kastamonu'da Neset Ertas Için Vefa Gecesi Düzenlendi

Kastamonu Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesen yazar Sinan Yagmur’un anlatimiyla Türk halk müziginin ünlü ozani Neset Ertas için düzenlenen vefa gecesi yogun ilgi gördü.

Kastamonu'da Neset Ertas Için Vefa Gecesi Düzenlendi


Kastamonu Belediyesi’nin ev sahipliginde, ‘Bozkirin Tezenesi’ olarak taninan Neset Ertas için vefa gecesi düzenlendi.

Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda düzenlenen, konser ve söylesinin yapildigi vefa gecesinde yazar Sinan Yagmur’un anlatimiyla Neset Ertas’in hayatindan kesitler katilimcilara aktarildi. Neset Ertas’in bilinmeyen yönlerini ve sanatçi kimligini anlatan Sinan Yagmur, Neset Ertas’in güçlü sesiyle birlikte abdallik geleneginin son büyük temsilcilerinden biri oldugunu ve ünlü ozanin Türk müzigine birçok türkü kazandirdigini ifade etti.

Programda konusan Kastamonu Belediye Baskan Vekili Mehmet Yurt, “Belediye Baskanimiz Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, il disinda oldugundan dolayi maalesef bu güzel geceyi kendileri göremediler. Insallah bundan sonra belediyemiz, kültür açisindan daha çok buna benzer programlar yapmayi planliyor. Çünkü ne yazik ki pandemi nedeniyle bu tür etkinlikler yapamamistik. Ama bundan sonra bütün yil boyunca insallah birçok etkinlikler yapacagiz. Ben bu gecenin düzenlenmesinde emegi geçen tüm arkadaslarimiza cani gönülden tesekkür ediyorum. Çok sevdigimiz sanatçimiz Neset Ertas’a Allah’tan rahmet diliyorum, mekani cennet olsun insallah, Peygamber Efendimize komsu eylesin. Hakikaten insanlar bu alemden diger aleme göç ettiginde arkasinda hos bir seda birakabiliyorsa ne mutlu. Bundan da bizim ders almamiz lazim. Insallah hepimizi bu alemden öbür aleme göç ettigimizde her zaman dillerde konusulanlardan eylesin insallah. Yazarimiz Sinan Yagmur’da bize anlatimiyla hos bir sohbet birakti. Kendisine de tesekkür ediyorum” dedi.

Program sonrasinda yazar Sinan Yagmur, kitaplarini okurlari için imzaladi. Programda Baskan Vekili Mehmet Yurt, yazar Sinan Yagmur’a plaket ve çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA