Gaziosmanpasa Senfoni Orkestrasi Ilk Konserini 'Daha Adil Bir Dünya' Sloganiyla Gerçeklestirdi

Gaziosmanpasa Belediyesi Sanat Akademisi bünyesinde kurulan Gaziosmanpasa Senfoni Orkestrasi ilk konserini verdi. Konserde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in dünya siyasi literatürüne geçen diplomasi mesajlarindan olusan eser büyük begeni topladi.

Gaziosmanpasa Senfoni Orkestrasi Ilk Konserini 'Daha Adil Bir Dünya' Sloganiyla Gerçeklestirdi
Gaziosmanpasa Belediyesi Sanat Akademisi ögretmen ve ögrencilerinden olusan 98 kisilik orkestra, 3 yillik çalismanin neticesinde ilk konserini verdi. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konsere Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta’nin yani sira çok sayida davetli katildi.

Gaziosmanpasa Senfoni Orkestrasi, Türk müzigi enstrümanlari ve klasik bati müzigi enstrümanlarinin sentezinden olusan 16 eserle dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Sanatin dönüstürücü gücünü tüm dünyaya duyurmak için 3 yildir hummali bir çalisma yürüten orkestra, konserde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "Daha adil bir dünya mümkün", "Dünya 5’ten büyüktür" gibi dünya siyasi tarihine geçen diplomasi mesajlarindan olusan "Hayal ve Gerçek" eserine de yer verdi. Eser, salondaki davetlilerden büyük alkis aldi. 10. Yil Marsi ve Osmanli dönemi eserlerinin de icra edildigi konserde, geçmisiyle ve gelecegiyle barisik bir Türkiye mesaji verildi.



"Sanatin dönüstürücü gücüne inaniyoruz"

Açilis konusmasinda sanata yönelik çalismalara deginen Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, sanatin dönüstürücü gücüne inandiklarini belirterek, "Toplumun her kesiminin ortak paydada bulusabildigini, bir kez daha Gaziosmanpasa Sanat Akademimiz, orkestrasiyla bizlere gösterdi. Sanat alaninda kendini gösteren Gaziosmanpasa’da, imkanlariyla gençlere yol gösteren bir belediyecilik anlayisi ile fark olusturmaya devam edecegiz" dedi.



Hedef Atatürk Kültür Merkezi’nde konser vermek

Baskan Usta, "Tahmin ettigimin çok ötesinde ama çok ötesinde çok basarili bir konser ortaya koydular. Basta çok degerli Cengiz hocamiza, bütün ögrencilerimize, sevgili gençlerimize yürekten tesekkür ediyorum. Gerçekten yapilan çalismaya, verilen emege degdi, hepinizin emeklerine saglik. Bu güzel gösterinin çok daha mükemmelini, Türkiye’nin ve dünyanin en güzel kültür merkezi olan Atatürk Kültür Merkezi’nde sunmak üzere hepsinin alinlarindan öpüyorum. Iyi ki varsiniz. Tebrik ediyorum, hepinize çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA