Esnafin Ekmek Parasi Için Eksi 10 Derecede Sogukla Mücadelesi

Hava sicakliginin eksi 10 derecelere kadar düstügü Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinde, pazarci esnafi soguk havayla tezgahlarinin yaninda yaktiklari atesle mücadele ediyor.

Esnafin Ekmek Parasi Için Eksi 10 Derecede Sogukla Mücadelesi
Suhut’ta siddetli soguk hava kosullari nedeniyle kapali pazar yerinde tezgah açan pazarci esnafi üsümemek için çareyi bulduklari tenekelerin içinde yaktiklari ateste isinmakta buldu. Pazarcilar soguk havaya aldirmadan ekmek paralarini kazanmak için tezgahlarini kurarak müsteri beklerken, soguk havadan korunmak için ise teneke içinde ates yaktilar. Bazi esnaflar ise getirdigi odunlari yakarken bazi esnaflar ise meyve sebze kasalarini yakarak isinmaya çalisti.

Soguktan etkilenen pazarci esnafi Ali Öz, soguk havanin hüküm sürdügü ilçede genelde ates yakarak isindiklarini ifade ederek, “Burasi ne Alaska nede Sibirya, burasi Suhut pazar yeri sogugun kemiklerinize kadar isledigi yer. Esnaf olarak soguktan üsüdügümüz için ates yakarak isiniyoruz” dedi.

Bir diger pazar esnafi Faruk Kurt ise yöresel siveyle sogukla mücadelelerini, “Havalarin çok soguk olmasindan dolayi ates yakiyoruz. Havalar ‘didileyo’ Suhut’ta daha ne diyeyim” diyerek özetledi.
Kaynak: İHA