Dede Ve Babasindan Kalma 700 Bin Liralik Koleksiyon Çalindi

Konya’da bir kisinin yazlik olarak kullandigi evde bulunan dedesi ve babasindan kalma para, pul, çakmak ve biçaktan olusan yaklasik 700 bin lira degerindeki koleksiyonu çalindi. Hirsizlar güvenlik kameralarina yakalanirken, polis süphelilerin elindeki çantadan yola çikarak geçtigimiz hafta bir camiden musluk hirsizligi yapan süpheliler oldugunu tespit etti.

Dede Ve Babasindan Kalma 700 Bin Liralik Koleksiyon Çalindi
Olay, 12 Mart Cumartesi gecesi merkez Meram ilçesi Durunday Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalledeki evleri kontrol eden 2 süpheli, Edirne’de yasayan Kürsat Sendal’in babasindan kalma müstakil evin bahçesine geldi. Burada bir süre oyalanarak çevreyi gözetleyen süpheliler, daha sonra evin camini kirarak içeri girdi. Evde bulunan bütün odalarin kilitli olan kapilarini kiran süpheliler, Kürsat Sendal’in dedesinden ve babasindan miras kalan çakmak, pul, para ve biçak koleksiyonu bulunan çantayi alarak hizla evden uzaklasti.

Komsulari haber verdi

Evin kapilari ve pencerelerinin açik oldugunu fark eden komsulari, Sendal’i arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine Edirne’den güvenlik kameralarinin görüntülerini izleyen ev sahibi, eve hirsiz girdigini gördü. Hava kosullarindan dolayi Konya’ya daha sonra gelen Kürsat Sendal, Meram Ilçe Emniyet Müdürlügüne giderek durumu anlatti. Evde bulunan güvenlik kameralarini incelemeye alan Emniyet Müdürlügü ekipleri, süphelileri belirlemek için genis kapsamli çalisma baslatti. Yapilan detayli çalismada süphelilerin çantalarindan yola çikan polis, daha önce Meram ilçesinde bulunan bir camiden musluk hirsizligi yapan süphelilerin olaylarda kullandigi çantalardan oldugunu belirleyerek çantalari incelemeye aldi. Olay Yeri Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan detayli inceleme sonrasinda süphelilerin daha önceden gözaltina alinan ve islemlerinin ardindan çikartildiklari mahkemece tutuklanan musluk hirsizlari Seyit A., Hakki D. ve Ali S. oldugu belirlendi. Savcilik karari ile sahislarin adreslerinde yapilan aramalarda ise Kürsat Sendal’in evinden çalinan miras koleksiyon ele geçirildi. Emniyetteki islemlerin ardindan sahislarin evlerinde bulunan koleksiyon Kürsat Sendal’a teslim edildi.

Olay günü komsusu tarafindan evine hirsiz girdigi haberini aldiktan sonra güvenlik kameralarini inceledigini anlatan Kürsat Sendal, “Komsum beni aradi. Sabah 10 buçuk, 11 siralarinda evimize hirsizin girdigini düsündügünü ve dis kapinin açik oldugunu ifade etti.

Daha sonra kendi evimin güvenlik kamerasini izledigimde aksam saat 20.45 gibi iki kararti yan taraftaki evin tarafindan geliyorlar. Orayi kontrol ediyorlar sonra benim eve, kameralara dogru geliyorlar. 2 kisi görülüyor yaklasik bir saat evin içinde kaliyorlar. Evdeki sirt çantami alip kamera görüntülerinde gördügüm kadariyla dis kapiyi da kirarak gittiklerini gördüm” dedi.

Hirsizlik olayi için hava muhalefetlerinden dolayi Konya’ya gelemedigini anlatan Sendal, “15 Mart günü gelebildim. Hemen emniyetteki arkadaslarimiz sag olsunlar Allah hepsinden razi olsun çok yakindan ilgilendiler. Sabaha karsi evimden çalinan bazi materyallerin bir yerde bulundugu ifade edildi. Bu arastirmalarla birkaç materyal daha ele geçirildi” ifadelerini kullandi.

70 yildir babasindan ve dedesinden kalanlarla koleksiyon yaptiklarini söyleyen Sendal, “Dedemden ve babamdan kalan para koleksiyonum, pul koleksiyonum, biçak koleksiyonu, bunun yani sira saat, çakmak koleksiyonlarim mevcuttu. Bunlari almislar. Allah kimsenin basina vermesin. Bütün kapilar kilitli olmasina ragmen hepsini teker teker kirmislar. Her yer her yerdeydi” diye konustu.

Kaynak: İHA