Ukrayna Halki Için Hazirlanan Insani Yardim Tirlari Yetkililere Teslim Edildi

Ukrayna halkinin acil insani ihtiyaçlari için Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan hazirlanan ve 8 tirdan olusan insani yardim konvoyu Ukrayna ve Moldova yetkililerine teslim edildi.

Ukrayna Halki Için Hazirlanan Insani Yardim Tirlari Yetkililere Teslim Edildi
Ukrayna’da yasanan gelismeler kapsaminda, Ukrayna halkinin acil insani ihtiyaçlari için AFAD Baskanligi tarafindan hazirlanan ve 8 tirdan olusan insani yardim konvoyu Ukrayna ve Moldova yetkililerine teslim edildi. Moldova’da düzenlenen törende konusan Moldova Içisleri Bakanligi Genel Sekreteri Sergeu Deaconu, “Büyük bir nüfus hareketi ile karsi karsiyayiz. Türkiye yardim elini uzatan ilk ülkelerden. Yardimsever Türk halkina ve Türkiye Cumhuriyetine minnettariz” dedi.

AFAD’in gönderdigi, gida, hijyen, battaniye, yatak ve çadirdan olusan 8 tirin 5’i Ukrayna yetkililerine, 3’ü ise Moldova yetkililerine teslim edildi. Moldova’da yapilan teslim törenine Moldova Içisleri Bakanligi Genel Sekreteri Sergiu Deaconu ve Acil Durumlar Sorumlusu Albay Alexandru Oprea katildi.

Romanya’nin Ukrayna sinirinda bulunan Siret sinir kapisinda AFAD Insani Yardim Ekibinin kurdugu yardim noktasinda ihtiyaç sahipleri için yardim dagitimi devam ediyor. Insani yardim noktasinda ayrica sicak çorba dagitimi yapiliyor. Ukrayna’da devam eden insani ihtiyaçlari belirlemek ve Türkiye’den gönderilmekte olan yardimlarin esgüdümünü saglamak üzere 11 kisiden olusan AFAD Insani Yardim Ekibi, bölgede çalismalarina devam ediyor. Ukrayna halkina ve bölgedeki Türk vatandaslarina gönderilen insani yardim tirlarinda bin 536 adet gida kolisi, 360 adet aile çadiri, 16 adet genel maksat çadiri, 680 adet yatak, 680 adet yastik çarsaf seti ve 2 bin 640 adet battaniye bulunuyor.
Kaynak: İHA