Ukrayna'da Mahsur Kalan Türkler Romanya Üzerinden Istanbul'a Getirildi

Ukrayna hava sahasinin kapatilmasi nedeniyle karayoluyla Romanya’nin baskenti Bükres’e geçen Türk vatandaslari, düzenlenen tahliye seferiyle Istanbul’a getirildi. Uçakla Istanbul’a gelen Atalay Dogutürk, "Durum çok kötü, daha da kötülesiyor. Türk vatandasi olmanin ayricaligini sag olsun devletimiz bize gösterdi. Ukrayna’daki tüm arkadaslarima, dostlarima da sabirlar diliyorum" dedi.

Ukrayna'da Mahsur Kalan Türkler Romanya Üzerinden Istanbul'a Getirildi
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisinin ardindan hava sahasi kapandigi için Ukrayna’da mahsur kalan Türk vatandaslarinin bir kismi, Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiligi tarafindan düzenlenen organizasyonla önce Romanya’nin baskenti Bükres’e, oradan da düzenlenen tahliye seferiyle Türkiye’ye getirildi.

Bugün öglen saatlerinde Bükres’ten havalanan TK 3271 sefer sayili tahliye uçagi, saat 16.00’da Istanbul Havalimani’na inis yapti. Pasaport kontrolünün ardindan yurda giris yapan yolcular, tahliye sürecinde yasadiklarini anlatti.

"Türk vatandasi olmanin ayricaligini sag olsun devletimiz bize gösterdi"

Uçakla Istanbul’a gelen Atalay Dogutürk adli vatandas, "Bulundugumuz yer askeri havalimanina yakin oldugu için ilk bombalanan yerlerdendi. Durum çok kötü, daha da kötülesiyor. Öncelikle ben buradan Romanya büyükelçisi hanimefendiye çok tesekkür etmek istiyorum, çok ilgilendi. Türk vatandasi olmanin ayricaligini sag olsun devletimiz bize gösterdi, gerek özel tren kaldirmasi, gerek otobüs ve uçaklar. Ukrayna’daki tüm arkadaslarima, dostlarima da sabirlar diliyorum" dedi.



"Sag salim geldik, çok duygulandik"

Türkiye’ye ulasmalarinda emegi geçen herkese tesekkür eden Seyma Saydas, "70 yasindayim, her seye kosturamiyorum. Ukrayna’dan trenle aldilar bizi. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Disislerine, belediye baskanlarimiza, bu isle kimler ugrastiysa hepsinden Allah razi olsun. Biz buraya sag salim geldik. Çok duygulandik" seklinde konustu.



"Buraya döndük ama kalbimiz onlarla"

Yurda ulasan vatandaslardan Mehmet Akcan, "Sadece Türk Kizilay’i oradaydi, baska hiç kimse yoktu. Romanya’ya geldik, bizi orada agirladilar. Çok sükür ülkemizdeyiz. Biz buraya döndük ama kalbimiz onlarla. Çok zor seyler, tepenizde bombalar patliyor, roketler atiliyor. Çocuklar, bebekler ölüyor" dedi.

Ukrayna’daki Türk vatandaslarinin tahliyesi için bugün ve yarin toplam 12 tahliye seferinin düzenlenmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA