Türk Vatandaslari Kiev'de Yasanan Insani Krizi Kizilay Ekipleriyle Paylasti

Ukrayna’ya insani yardim malzemesi götüren Kizilay öncü ekibi, Kiev’den trenle tahliye edilen Türklerin geçtigi Çernivtsi istasyonu önünde mobil beslenme aracini da devreye aldi. Istasyona gelen Türk vatandaslarina sicak çay ve çesitli ikramlarda bulunan Kizilay ekibi, yasanan krizi de ilk agizdan dinledi.

Türk Vatandaslari Kiev'de Yasanan Insani Krizi Kizilay Ekipleriyle Paylasti
Rusya’nin saldirisi nedeniyle Ukrayna’daki magdurlar için harekete geçen Kizilay öncü ekibi, 5 tir insani yardim malzemesi ile gittikleri Romanya-Ukrayna sinirindaki Çernivtsi’de konuslandi. Kiev’den dün kalkan ve yaklasik bin kisiyi tasiyan trenin Çernivtsi’ye varmasiyla birlikte Türk vatandaslarina Romanya’ya dogru yola çikmadan önce Kizilay tarafindan beslenme destegi saglandi. Acil beslenme destegi saglayan ekipler, sadece Türklere degil, ihtiyaci olan tüm magdurlara ikramda bulundu. Trenle istasyona ulasan Türk vatandaslari, Kiev’de yasanan insani krizi Kizilay ekipleri ile paylasti.

Mobil beslenme araciyla destek

Kizilay Ukrayna Insani Yardim Ekip Baskani Abdullah Kaya, "Türk vatandaslarimizin bu sogukta kendilerini iyi hissedebilmeleri adina mobil ikram aracimizi kurduk. Amacimiz acil beslenme ihtiyaçlarina karsilik vermek adina buraya geldiklerinde sicak çay, bisküvi ve meyve suyu ikraminda bulunmaktir" dedi.

Kizilay, Rusya’nin saldirisinin ardindan siviller için insani yardim talebi gönderen Ukrayna için harekete geçmisti. Ukrayna’ya genel maksat çadirlari, ailelerin barinmalari için afet çadirlari, yatak, battaniye, çocuk battaniyesi, uyku tulumu gibi acil insani yardim malzemeleri ile hijyen malzemelerinin bulundugu 5 tir ve mobil ikram araci gönderilmisti. Kizilay bu hafta içinde de ikinci bir yardim konvoyunu Ukrayna’ya dogru yola çikartacak. Yeni konvoy agirlikli olarak gida ve saglik malzemelerinden olusacak.
Kaynak: İHA