Körfez Ülkeleri Trabzon'a Ilgi Duyuyor

Ortadogu yatirim uzmani Nasuh Özdemir Istanbuli, Körfez ülkelerinden gelen yatirimci ve turistlerin en fazla ilgisinin Trabzon ve Istanbul’a oldugunu söyledi.

Körfez Ülkeleri Trabzon'a Ilgi Duyuyor
Körfez ülkelerinden son yillarda en fazla yatirimin Trabzon’a oldugunu açiklayan Ortadogu yatirim uzmani Nasuh Özdemir Istanbuli, Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen turistlerin en fazla konutu Istanbul’dan sonra Trabzon’dan aldigini söyledi.

Istanbuli, "Pandemi ile birlikte ülkemize Körfez ülkelerinden gelen turist sayisinda bir hayli azalma olmustu. Pandeminin azalmasi ve uçuslarin açilmasi sonrasinda körfezde bulunan ülkelerden ülkemize bir çok turistte tekrar gelmeye basladi.

Gelen turistler arasinda her zamanki gibi en fazla ilgi Istanbul’a olsa da Trabzon’a da ilgi bir hayli yogun oldu. Özellikle dogasi ve yaylalari ile dikkat çeken Karadeniz’in incisi Trabzon’a yine turist yagacak diyebiliriz. Tur sirketlerinden gelen bilgiler ve isteklere baktigimizda bir çok turist Trabzon’daki otellerden yer ayirttigini hatta orada kendilerine ev aldiklarini söyleyebiliriz. Özellikle yayla turizminin gelismesi ile birlikte bu sehrimize olan ilgi son yillarda çok artti. Trabzon’a ise en fazla turistin körfez ülkelerinden geldigini söylemek dogru olur" dedi.

Trabzon’da tesislesmenin arttiginin altini çizen Nasuh Özdemir Istanbuli, Körfezden gelen turistlerin bu sehirde yer bulmakta zorlandigini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA