Eczacilik Fakültesi Ögrencileri Rektör Erdal'in Katildigi Törenle Önlüklerini Giydi

Anadolu Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ögrencileri düzenlenen törenle mesleklerinin simgesi olan beyaz önlükleri giydi.

Eczacilik Fakültesi Ögrencileri Rektör Erdal'in Katildigi Törenle Önlüklerini Giydi
Anadolu Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ögrencileri, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle mesleklerinin simgesi olan beyaz önlükleri ilk kez giydi. Çok sayida akademik personel ve ögrencinin katilim gösterdigi törende Anadolu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Ibrahim Kaya, Anadolu Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Ergun, Rektör Danismani Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar, Eskisehir Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Ugur Bilge, Eskisehir Eczaci Odasi Baskani Ecz. Metin Kamis da yer aldi. Eczacilik meslegine beyaz önlüklerini giyerek ilk adimlarini atan ögrencileri, aileleri de yalniz birakmadi.

“Aldiginiz egitimle bu sorumlulugun altindan basariyla kalkacaginizi biliyorum”

Etkinligin açilis konusmasini gerçeklestiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal konusmasinda, “Önlük giyme töreni Fakültemiz için gerçekten bir gelenek hâline geldi. Bu törenin simgesel bir anlami da var. Sonuçta beyaz önlüklerinizi giyerek siz ögrencilerimiz kendinizi insanligin hizmetine adamis bulunuyorsunuz. Mesleki yasaminiz boyunca büyük bir sorumluluk sizleri bekliyor. Böylesine güzide hocalarimizdan olusan bir Fakültenin ögrencileri olarak eminim ki aldiginiz egitimle bu sorumlulugun altindan basariyla kalkacaksiniz. Hocalarimiza ve sizlere güveniyoruz. Siz degerli ögrencilerimize öncelikle egitim hayatinizda sonra da mesleki hayatinizda basarilar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Sizler toplum sagligini korumakta her zaman ön planda yer alacaksiniz”

Konusmasinda Eczacilik mesleginin önemine ve Anadolu Üniversitesi Eczacilik Fakültesinin basarilarina vurgu yapan Anadolu Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Ergun ise gerçeklesen törende su sekilde konustu:

“Sizler çok iyi bir üniversitede egitim alma sansi bulan ögrencilersiniz. Eczacilik mesleginin ne kadar zor oldugu bu zorlu pandemi sürecinde bir kez daha kanitlanmis oldu. Sizler toplum sagligini korumakta her zaman ön planda yer alacaksiniz. Mesleginizi uygularken almis oldugunuz nitelikli egitimin ve bugün giyeceginiz beyaz önlügün hakkini vereceginizden, etik degerlere bagli hareket edeceginizden hiç süphem yok. Bu etkinligin düzenlenmesinde emegi geçen basta Rektörümüz Prof. Dr. Fuat Erdal olmak üzere herkese tesekkürlerimi sunuyorum.”

“Pandemi ile mücadelemizin ilk safhalarinda Anadolu Üniversitesinin destegini çok gördük”

Konusmasinda Anadolu Üniversitesinin pandemi sürecindeki mücadelesine deginen Eskisehir Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Ugur Bilge, “Burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Eczacilar insanlarin hastaliklarla mücadelesindeki en önemli aktörlerden biri. Eczacilik meslegine ilk adimlarini atan siz gençleri kutluyorum. Eskisehir olarak pandemi ile mücadelemizin ilk safhalarinda Anadolu Üniversitesinin gerçekten çok destegini gördük. Anadolu Üniversitesi bize cihaz ve personel desteginde bulundu ve Eskisehir’de pandemi ile mücadelede hep yanimizda oldu. Anadolu Üniversitesine ve bu törenin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Eczacilarin giydigi beyaz önlük meslegin ruhunu temsil ediyor”

Törende ögrencilere tavsiyelerde bulunan Eskisehir 9. Bölge Eczaci Odasi Baskani Metin Kamis ise sunlari söyledi:

“Ben de sizler gibi bu Fakülteden mezun oldum. Ilacin üretiminden hastaya ulasimina kadar her safhada yer alan biz eczacilarin giydigi beyaz önlük meslegin ruhunu temsil ediyor. Çok sanslisiniz! Ögrenci dostu bir üniversitede ve sehirde yasiyorsunuz. Büyük bir akademik kariyere sahip olan hocalarimizdan ders aliyorsunuz.”
Kaynak: İHA