MHP Izmir Milletvekili Kalyoncu Açiklamasi 'Atatürk'ün Yaktigi Istiklal Mesalesini Biz Tasiyacagiz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Izmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, “Atatürk’ün yaktigi istiklal mesalesini biz tasiyacagiz” dedi.

MHP Izmir Milletvekili Kalyoncu Açiklamasi 'Atatürk'ün Yaktigi Istiklal Mesalesini Biz Tasiyacagiz'
MHP Izmir Milletvekili Hasan Kalyoncu Selçuk, Menderes ve Balçova Ilçelerinde düzenlenen “Adim Adim 2023 Ilçe Ilçe Anlatma ve Aydinlatma” Toplantisi’na katildi.

Toplantida konusan Kalyoncu, "Izmir’imiz maalesef bir siyasi yanilginin sonucunda CHP’ye esir olmus bir sehirdir. Halbuki hemserilerimiz bu ülkeye bizim kadar sevdali, bu topraklara bizim kadar bagli, bu milletin bir ferdi olmaktan bizim kadar gururlu insanlardir. Mustafa Kemal Atatürk Izmir’de çok fazla sevilir, onun tutusturdugu istiklal mesalesi Ege’nin kiyisindan bütün dünyaya isik yayar. Böyle temiz ve samimi bir millet sevgisi tasiyan insanlarin, “Demokrasinin yolu Diyarbakir’dan geçer” diyen bir bölücü anlayisa destek vermesinin kabahatinin az bir kismi da bizim payimiza düsmektedir. Biz CHP’nin gerçek yüzünü ve bizim aydinlik fikirlerimizi hemserilerimize yeterince duyuramamisiz. Öyleyse Milliyetçi Hareket Partisi olarak, içinde yasadigimiz sehre ve insanlarimiza yeniden gerçekleri anlatmak zorundayiz” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in sovmenlik yapmaktan vazgeçmedigini dile getiren Kalyoncu, “Izmir’de milli bayramlarda Çav Bella ile otobüs üstünde ziplayan bir Tunç Soyer var. Büyüksehir Belediyesine geldiginden beri, kentin herhangi bir sorununu çözmüs degil fakat sovmenlik yapmaktan hiç vazgeçmemistir. Güzel Izmir’imizin bu sorunlari maalesef yine kendi partisinin yöneticileri yüzünden yillarca birikerek bugüne gelmistir. Soyer de sadece heykel açilislari ile sehrin dertlerini çözüvermistir. Bu da ibretlik degisik bir haldir” dedi.

Türk tarihine kirli demeye kimsenin haddi olmadigini belirten Kalyoncu, “CHP’nin Genel Baskani Kiliçdaroglu, geçtigimiz hafta Diyarbakir gezisine çikti. Kiliçdaroglu’nun sözlerine bakilirsa, helallesmek ve barismak için gitmis. Hatta onun dedigine göre, tarihimiz kirli imis ve onunla yüzlesmek gerekliymis. Bu konuda Liderimiz Devlet Bahçeli gerekeni açiklikla söyledi: ‘Tarihimize kirli demek namertliktir, nankörlüktür, vatan ve millet sevgisinden nasipsizliktir’ Kiliçdaroglu’nun sahsiyla müsemma karanlik tarihini bilemeyiz, kaldi ki kirli tarihinden müsteki olmasinin bizce bir mahsuru yoktur. Kendisinin elindeki kiri nasil yikayacagina karismayiz, ancak Türk tarihine kirli demek birakiniz muhalefet liderini hiç kimsenin haddi degildir. Tarihimizde kir arayanlar, bir asir önce bu mübarek sehirden denize dökülen isgalciler adina konusmus olabilirler. Ancak ’ya Istiklal ya ölüm’ diyerek vatanin pak topragindan düsmani temizleyen serefli bir ordunun evlatlari adina konusmadigi kesindir. 18 Mart 1915’de Çanakkale’de 107 yil önce yazilan destanin kahramanlarindan habersizce konusmustur” seklinde konustu.

Türk milletinin yakin tarihinin var olma, hür olma ve insan gibi yasama mücadelesinde olustugunu ifade eden Kalyoncu, “Yaziktir ki bu kisi Çanakkale’nin muzaffer bir komutani, Kurtulus Savasinin kahraman Baskomutani, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu partide genel baskanlik yapmaktadir. Atatürk’ün eserinin bu denli yad, yabanci ellerde sömürgeciler hesabina çalistigini gördükten sonra, gerçek vatanseverleri, gerçek Atatürkçüleri uyarmak görevimizdir. Kiliçdaroglu’nun kirli dedigi tarih nerede ve nasil yasanmistir bilemeyiz. Demek ki bizden ayri bir tarihi var. Türk milletinin yakin tarihini, var olma, hür olma ve insan gibi yasama mücadelesi olusturmaktadir. Iste dost düsman bütün dünyanin saygiyla andigi Çanakkale’deki seref tablolari Iste 19 Mayis’ta Samsun’dan baslayan 9 Eylül’de Izmir’e uzanan 3 yil 3 ay 20 gün süren kan, ter ve inançla yogrulmus bagimsizlik yolculugu Iste cumhuriyet ile taçlanan demokrasi mücadeleleri Iste 21. Yüzyili Türk asri yapmaya öncülük edecek modern ve gelismis bir Türkiye gerçegi Milliyetçi Ülkücü Hareketin Mamak Cezaevi basta olmak üzere çektigi çileler, Diyarbakir Cezaevi agitçisi Kiliçdaroglu’nun helallesme listesine girememistir. Cezaevindeki iskenceleri Türk milleti mi yapmistir da özür dilenecek. Iskence, kime yapilmis olursa olsun insanlik suçudur. Suçlusu da iskencecidir. Mamak Cezaevinin savcisi Nurettin Soyer’di. Sahitler, onun emriyle iskence yapildigini anlatmistir. Oglu Izmir’de Belediye Baskanidir ve babasini büyük bir hukuk adami saymaktadir. Buyurun Sayin Kiliçdaroglu, iskenceci ile yüzlesin. Ama sizin derdiniz hukuk veya iskence magduriyeti degil, bölücü örgütten mavi boncuk alabilme arzusudur. Yoksa Kiliçdaroglu kendisi Tuncelili diye, isyani bastiran ordunun ilk kadin pilotu Sabiha Gökçen’den ve onun manevi babasindan mi utaniyor? Seyit Riza’dan mi özür dilemek niyetindedir” dedi.

MHP’nin baraj sorununun olmadigini aktaran Kalyoncu, “Cumhur Ittifaki tarafindan hazirlanan seçim kanunu degisiklik teklifi TBMM’ne sunulmustur. Bu teklifi dogru dürüst anlamadan okuyanlar, barajin düsürülmesini MHP’nin baraj korkusu olarak sunmaya kalktilar. Oysa ki 2018 yilinda kanuna giren ittifak yöntemi bu teklifle degistirilmiyor. Yani baraji geçen ittifakin üyesi partiler de ülke barajini geçmis sayilacaklar. Ayni zamanda MHP’nin baraj problemi yoktur. Ancak ittifak harici seçime katilan partinin de geçmesi gereken baraj, yüzde 10’dan yüzde 7’ye düsürülerek temsilde adalet için önemli bir adim atilmistir. Bir de ittifak üyesi olsun olmasin bütün partiler kendilerine verilen oy oraninda milletvekili çikaracaktir” diye konustu.

Zilletin serrine karsi bir, diri ve iri olmalari gerektigini vurgulayan Kalyoncu, “Zilletin dünü de bu günü de ayni pespayelik içerisinde, çirkin ve çirkef durumdadir. Çirkin ve çirkef deyisim, rakiplere kötü söz söylemek için degil 8 Mart Kadinlar Gününde yasanan bir olaydan dolayidir. O gün herkes, kadinin ne kadar aziz bir varlik oldugunu anlatan sözlerle gündemi doldururken, parti grubu toplantisi yapan bir kadin genel baskan da, kendince kadinlari, yani hemcinslerini degerli göstermek isterken hitap ettigi IP milletvekillerine ’kereste herifler’ diye seslendi. Bir hanimin agzindan çikan söze mi hayiflanalim, bu sözü duyunca alkislayan erkek milletvekillerine mi sasiralim bilmiyorum. Pespayelik dedigim iste budur” dedi.

Kaynak: İHA