Ingiltere'de Akaryakit Fiyatlari Rekor Seviyeye Ulasti

Ingiltere’de akaryakit fiyatlarina yapilan zamlarla birlikte ülkenin Eastbourne kentinde benzin fiyati 1.64 sterline, dizel akaryakitin litresi ise 1.74’e yükselerek rekor tazeledi.

Ingiltere'de Akaryakit Fiyatlari Rekor Seviyeye Ulasti


Ingiltere’de akaryakit fiyatlarina yapilan zamlarla birlikte benzin ve dizel fiyati geçen ay ulastigi rakamin üstüne çikarak rekor tazeledi. Ingiltere’nin Eastbourne kentinde benzin fiyati 1.64 sterlin olurken, dizel akaryakitin litresi ise 1.74 sterline yükseldi. Geçtigimiz ay yapilan zamla 55 litrelik bir araç 81,41 sterline akaryakit alirken yeni zamlarla birlikte bu rakam 90 sterline yaklasti.

Ingiliz Otomobil Kulübü (RAC) sözcüsü geçen ay yaptigi açiklamada, Rusya ve Ukrayna arasindaki savasin akaryakit fiyatlarina dogrudan etkisi oldugunu açiklamis, enflasyon oranlarinin da son 30 yilin en yüksek seviyesine çikarak 7 barajini asacagini dile getirmisti. Geçtigimiz yil yasanan araç kullanan soför eksikliginden kaynakli olarak akaryakitta bazi aksakliklar meydana gelirken, Londra da bulunan bazi akaryakit istasyonlarinda pompa istasyonlarinin tamaminin açilmadigi görülmüstü.
Kaynak: İHA