Zonguldak'ta Yogun Kar Sürücülere Zor Anlar Yasatti

Zonguldak’ta aksam saatlerinden itibaren etkisini gösteren yogun kar yagisi Zonguldak-Istanbul karayolunda sürücülere zor anlar yasatti.

Zonguldak'ta Yogun Kar Sürücülere Zor Anlar Yasatti
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan kentin yüksek kesimleri yogun kar yagisinin etkisi altinda kaldi. Zonguldak-Istanbul karayolunun Elmaci köyü mevkisinden itibaren etkili olan kar yagisi sebebiyle karayolu kisa süreligine kapandi. Sürücüler kar nedeniyle rampalarda ilerlemede güçlük çekti. Kisa süreli kuyruklar olustu. Karayollarina bagli kar küreme araçlarinin yollari açma çalismasinin ardindan sürücüler Kdz. Eregli istikametine yoluna devam etti. Etkili olan kar beraberinde kazalara da sebebiyet verdi. Kontrolden çikan bir araç sarampole yuvarlanmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine saglik ekipleri sevk edildi. Kazada yaralinin bulunmamasi üzerine ekipler bölgeden ayrildi.

Sehirlerarasi yolcu otobüsü ise yogun kar yagisi sebebiyle rampada kaydi. Lastiklere zincir takan görevliler yoluna devam etti. Yogun kar yagisinin araliklarla etkisini göstermesi bekleniyor. Zonguldak-Istanbul karayolu ise uzun araçlara kapatilirken zincirsiz ve kar lastigi bulunmayan sürücülerin de geçisine izin verilmedi.
Kaynak: İHA