Enerji Sektöründe AR-Ge Maraton Hizlandirma Programi

Enerji sektöründe yenilikçi projelere yön verecek olan 5 ilden üniversitelerin katilacagi "AR-GE Maraton Hizlandirma Programi" basladi.

Enerji Sektöründe AR-Ge Maraton Hizlandirma Programi
Yesilirmak Elektrik Dagitim AS.(YEDAS) hizmet bölgesinde yer alan ögrenci, akademisyen ve start-up’larin katilim saglayacagi elektrik dagitim sektörüne yönelik "AR-GE Maraton Programi"nin açilis protokolü imzalandi. AR-GE Maraton Programi YEDAS hizmet bölgesinde yer alan 5 ilde Ondokuz Mayis Üniversitesi(OMÜ), Samsun Üniversitesi(SAMÜ), Ordu Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi is birligi ile elektrik dagitim sektöründe inovasyona yön verecek.

YEDAS Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, AR-GE Maraton Programi için is birligi protokolü imzaladi. Protokol hakkinda bilgi veren Bora, "AR-GE Maraton Programi YEDAS hizmet bölgesinde yer alan üniversitelerde bulunan ögrenci, akademisyen ve start-up’larin katilim saglayacagi, elektrik dagitim sektörüne yönelik AR-GE-inovasyon fikirlerinin sunulacagi bir fikir yarismasi. Hizlandirma programinin amaci ise start-up’lar ve ögrencilerin girisimcilige-inovasyona olan ilgilerini artirmak, inovatif ve topluma faydali is fikirleri ortaya çikarmak ve bu yolla is hayatina ilgilerinin ve baglarinin kurulmasini saglamak. Bu kapsamda elektrik dagitim sektörüne yönelik yenilikçi fikirler degerlendirilecek” dedi.

Kaynak: İHA