Zelenskiy Polonya, Slovenya Ve Çekya Basbakanlarini Ile Kiev'de Bir Araya Geldi

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Çekya Basbakani Petr Fiala, Slovenya Basbakani Janez Jansa, Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki ve Polonya Basbakan Yardimcisi Jaroslaw Kaczynski Ukrayna’nin baskenti Kiev’de bir araya geldi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Çekya Basbakani Petr Fiala, Slovenya Basbakani Janez Jansa, Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki ve Polonya Basbakan Yardimcisi Jaroslaw Kaczynski Rus saldirisi altindaki Ukrayna’nin baskenti Kiev’de bir araya geldi.

Polonya, Slovenya ve Çekya Basbakanlari, Rusya-Ukrayna arasinda 24 Subat’tan bu yana devam eden saldirilardan bu yana Ukrayna’yi ziyaret eden ilk basbakanlar oldu.

Sosyal medya hesabindan yaptigi paylasim ile bu ziyarete duydugu memnuniyeti ifade eden Zelenskiy, "Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki, Basbakan Yardimcisi Jaroslav Kaczynski, Çek Basbakani Petr Fiala ve Slovenya Basbakani Janez Jansa. Ukrayna için böyle zor bir zamanda gerçeklestirdiginiz bu ziyaret, desteginizin güçlü bir ispatidir. Biz buna çok kiymet veriyoruz" dedi
Kaynak: İHA