Usak'ta Diyabet Hastasi 75 Çocuga Sensörlü Glikoz Ölçüm Cihazi Verildi

USAK – Usak’ta Il Milli Egitim ve Il Saglik Müdürlüklerinin hayirsever destegiyle hayata geçirdigi “Diyabeti (Y)asiyorum, Diyabet Dostu Okul” projesi kapsaminda, diyabet hastasi 75 çocuga kan sekeri ölçüm cihazi verildi.

Usak'ta Diyabet Hastasi 75 Çocuga Sensörlü Glikoz Ölçüm Cihazi Verildi


Ertugrul Gazi Anadolu Imam Hatip Lisesinde düzenlenen teslim programina Vali Funda Kocabiyik, Vali Yardimcisi Eyüp Firat, AK Parti 23. Dönem Usak Milletvekili Nuri Uslu, Il Milli Egitim Müdürü Bülent Sahin ve hayirsever Durmus Tanis katildi.



Programda konusan Vali Funda Kocabiyik “Saglik, insan yasaminin sürdürülmesinde, yasam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasinda özel bir öneme sahiptir. Bireyler saglikli oldugunda toplumlar da saglikli ve mutlu olacaktir. Bu nedenle toplumda saglikli yasam bilincinin olusturulmasi gerekmektedir.” dedi.



“Usak’ta temel egitim düzeyinde 59 çocuga Tip 1diaybet tanisi kondu”

Çocuklarimizda sik görülen kronik rahatsizliklardan bir tanesinin diyabet olduguna dikkat çeken Vali Funda Kocabiyik, “Diyabet, diyabetli bireyin yasami boyunca bu durumu kontrol altinda tutmayi ögrenmesini gerektirir. Bilinçli ve kontrollü bir yasam biçimiyle diyabetin olumsuz etkilerini asabilen bireylerin yasam kalitesi yükselmekte ve günlük yasamdaki verimlilikleri artmaktadir. Ülkemizde 18 yas altindaki nüfusta su anda yaklasik 20 bin çocugumuzda Tip 1 diyabet bulundugu ve her yil 1.700 civarinda çocugumuza bu teshisin kondugu bilinmektedir. Ilimizde ise temel egitim düzeyinde 59 çocugumuza Tip 1 tanisi konmustur. Çocuklarimizin mutlulugu, bizim de mutlulugumuzdur. Diyabetle barisik bir yasam sürmeleri ve diyabeti kontrol altina alarak günlük yasamlarina mutlu ve basarili bir sekilde devam etmeleri için çocuklarimiza destek olmak, hepimizin en önemli görevlerindendir. Bu bakimdan çocuklarimizin gündelik yasamina dâhil olan, basta ailelerimiz olmak üzere egitimcilerimizin ve bütün bireylerin diyabetli çocuklarimiza destek olmalari gerekmektedir” dedi.



“Saglikli bir gelecek herkesin hakki”

Usak Valiligi olarak çocuklarin toplumdan, egitimlerinden ve oyunlarindan kopmamalari ve yasama sevinçlerinin devami için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Vali Funda Kocabiyik, “Iyi uygulama örneklerini kentimizle bulusturmak ve ayni zamanda yeni projelerimizi hayata geçirmek için çalismalarimizi titizlikle yürütüyoruz. Bu baglamda Diyabeti (Y)Asiyorum-Diyabet Dostu Okul Projesi hayata geçirilmistir. Proje ile ’Saglikli bir gelecek herkesin hakki’ anlayisiyla diyabetli çocuklarimizin yasam kosullarini iyilestirmeyi, onlari diyabetin olumsuz etkilerinden mümkün oldugunca korumayi hedefliyoruz. Hayirsever Sayin Durmus Tanis katkilariyla, seker ölçümlerini kolaylikla yapabilmeleri için temel egitimde ögrenim gören diyabet hastasi çocuklarimiza verilmek üzere dijital kan sekeri ölçüm cihazlari alinmistir. Bu cihazlar, okullarimiza üçer aylik periyotlarla temin edilecektir. Bu sayede çocuklarimizin takipleri daha düzenli yapilabilecek ve yasam kaliteleri en üst seviyeye çikarilacaktir. Bunun yaninda, okullarimizda ögrencilerimizin ilaçlarini koyabilecekleri sogutucularin temini ve ara ögün almalarini saglayacak uygulamalar da hayata geçirilmektedir. Ortaögrenimdeki ögrencilerimiz için de benzer imkânlarin saglanmasi adina gerekli çalismalar yürütülmektedir. Çocuklarimizin basarili ve huzurlu bir yasam sürebilmesi için bize destek olan Usak Seramik firmasi Yönetim Kurulu Baskani Durmus Tanis beye ve emegi geçen herkese çocuklarimiz adina tesekkürlerimi sunuyor; bütün çocuklarimiza mutlu, saglikli ve basarili bir yasam diliyorum.” diye konustu.



Vali Funda Kocabiyik konusmasinin ardindan, Tip 1 diyabet rahatsizligi olan ögrencilere ulastirmak üzere sensörlü glikoz ölçüm cihazlarini okul müdürlerine teslim etti.
Kaynak: İHA