Israil'de Kirmizi Bültenle Aranan Süpheli Istanbul'da Yakalandi

Israil’de Interpol’ün kirmizi bültenle aradigi Israil kökenli bir mafya lideri Türkiye’de yakalandi. Istanbul’da yakalandigi ögrenilen mafya liderinin, Türkiye ile Israil arasinda yasanan normallesme sürecine girildigi bir döneme denk gelmesi ise dikkat çekti.

Israil'de Kirmizi Bültenle Aranan Süpheli Istanbul'da Yakalandi
Israil Emniyet Irtibat Görevlilerince, Israil adli makamlarinca kirmizi bültenle aranan organize suç örgütü üyesi Omre Oda (31), Istanbul’da yakalandi. Istanbul Istihbarat Sube Müdürlügünce yapilan çalismalarda; Oda’nin Sisli ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde kiz arkadasi ile birlikte yasadigi tespit edildi. Omre Oda’nin, ülkesinde 2017-2019 yillari arasinda örgütlü suçlar çerçevesinde islemis oldugu cinayet, cinayete tesebbüs, kara para aklama, mülkte tasssaruf yasagi, santaj, tehdit yoluyla santaj, suç için komplo kurmak, atesli silahlar yasasina muhalefet, Cinayet veya Santaj Amaciyla Kaçirma, Patlayici Madde ile Mülkü Yok Etmeye Tesebbüs ve Dolandiricilik suçlari ile ilgili hakkinda kirmizi bülten çikarilmisti.

Bahse konu sahis belirtilen adreste Istanbul Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Sisli’de düzenlenen operasyonla gözaltina alinan Omre Oda, sevk edildigi adli makamlarca tutuklandi.

Istanbul’da yakalandigi ögrenilen mafya liderinin, Türkiye ile Israil arasinda yasanan normallesme sürecine girildigi bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA